@schabowy01: mi to bez różnicy, emerytury są tak niskie że i tak będę pracować tak długo jak dam radę. Licząc straty i zyski to i tak bardziej opłaca się pracować do 65 niż do 55 i utrzymywać trójkę dzieci
@schabowy01 Spoko, ale wg mnie niższy wiek emerytalny powinien być niższy dla obojga rodziców. Para z dwojgiem dzieci wniesie znacznie więcej do systemu niż bezdzietni.
@schabowy01: Wykopki jak zwykle z gównem zamiast mózgu. Myślą, że młode kobiety zaczną masowo rodzić dzieci i porzucać psy, żeby przejść na emeryturę za 32 lata, a nie np. za 34 albo 36. Z pewnością przed trzydziestką właśnie to spędza im sen z powiek czy przejdą na emeryturę w wieku 60 czy może 62 lat ( ͡°͜ʖ͡°)
Dokładnie tak samo myśleli PiS-owcy rozdając 500+,
@schabowy01: wiek emerytalny ma być taki sam bez względu na płeć czy ilość dzieci. Nie dość że na urlopie macierzyńskim nie pracowała, to jak jej wcześniejsza emerytura przysłuży się starzejącemu społeczeństwu?
Spoko, ale wg mnie niższy wiek emerytalny powinien być niższy dla obojga rodziców
@Gerard_z_Rivivy: Ja bym im jeszcze dał co miesiąc pensję bez konieczności uczęszczania do pracy XD W szczególności statystycznemu staremu, który przeważnie nie zmieni nawet pieluchy, nie pójdzie z dzieckiem na szczepienie do lekarza, tylko wieczorem zrobi kosi kosi łapki, pobuja dziecko w kołysce i po pół godziny pójdzie oglądać mecz, Takiemu to już w ogóle fanfary się
@Gilgamesz69: Ta sama matka dostaje co miesiąc dodatkowe 3X 800 zł z podatków innych, ma dodatkowy urlop, opiekę na dzieci, okres ochronny w ciąży oraz po narodzinach itp. To nie jest tak, że nie dostaje od państwa złotówki i jest traktowana identycznie jak pracownik bezdzietny.
Obniżenie wieku emerytalnego dla kobiet posiadających dzieci miałoby sens gdyby ten wiek wynosił 67 lat i za każde dziecko skracać go o 2 lata, a
@schabowy01: Łykopy na co dzień: lmao, ale same boty na tym FB piszo, teoria martwego ynternetu się ziszcza. Łykopy kiedy boty odpisują na tematy, które ich bolą: lmao, obaczcie jakie gupie ludzie na tym FB XDD
@polakpatriota2137: nie, nikt nie zmusi tym kobiet ale właśnie tym pozornym "uprawomocnieniem" przywileju i zapisaniem go sprawimy że uda się realnie wprowadzić coś bliżej egalitaryzmu i odciążyć system emerytalny i zobowiązania składkowe dla młodych. Tutaj argument demograficzny jest podnoszony tylko po to żeby wybić tę samą szablę polkom z dłoni
#wykopaka Czy wypada parze która chce jeść zdrowo i zrzucić kilka kg zrobić trolllowo pieroga z filcu? ( ͡º͜ʖ͡º) Kuwa, obiecałam że będzie moje rękodzieło w paczce i będzie (╯°□°)╯︵┻━┻
Licząc straty i zyski to i tak bardziej opłaca się pracować do 65 niż do 55 i utrzymywać trójkę dzieci
- z psem 70
- 1 kaszojad 68
- 2 kaszojady 66
- 3 kaszojady 64
- 5+ kaszojadów 60
Komentarz usunięty przez autora
Dokładnie tak samo myśleli PiS-owcy rozdając 500+,
Nie dość że na urlopie macierzyńskim nie pracowała, to jak jej wcześniejsza emerytura przysłuży się starzejącemu społeczeństwu?
@Gerard_z_Rivivy: Ja bym im jeszcze dał co miesiąc pensję bez konieczności uczęszczania do pracy XD W szczególności statystycznemu staremu, który przeważnie nie zmieni nawet pieluchy, nie pójdzie z dzieckiem na szczepienie do lekarza, tylko wieczorem zrobi kosi kosi łapki, pobuja dziecko w kołysce i po pół godziny pójdzie oglądać mecz, Takiemu to już w ogóle fanfary się
Obniżenie wieku emerytalnego dla kobiet posiadających dzieci miałoby sens gdyby ten wiek wynosił 67 lat i za każde dziecko skracać go o 2 lata, a
Łykopy kiedy boty odpisują na tematy, które ich bolą: lmao, obaczcie jakie gupie ludzie na tym FB XDD