Wpis z mikrobloga

@schabowy01: mi to bez różnicy, emerytury są tak niskie że i tak będę pracować tak długo jak dam radę.
Licząc straty i zyski to i tak bardziej opłaca się pracować do 65 niż do 55 i utrzymywać trójkę dzieci
  • Odpowiedz
@schabowy01: Wykopki jak zwykle z gównem zamiast mózgu. Myślą, że młode kobiety zaczną masowo rodzić dzieci i porzucać psy, żeby przejść na emeryturę za 32 lata, a nie np. za 34 albo 36. Z pewnością przed trzydziestką właśnie to spędza im sen z powiek czy przejdą na emeryturę w wieku 60 czy może 62 lat ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Dokładnie tak samo myśleli PiS-owcy rozdając 500+,
  • Odpowiedz
@schabowy01: wiek emerytalny ma być taki sam bez względu na płeć czy ilość dzieci.
Nie dość że na urlopie macierzyńskim nie pracowała, to jak jej wcześniejsza emerytura przysłuży się starzejącemu społeczeństwu?
  • Odpowiedz
Spoko, ale wg mnie niższy wiek emerytalny powinien być niższy dla obojga rodziców

@Gerard_z_Rivivy: Ja bym im jeszcze dał co miesiąc pensję bez konieczności uczęszczania do pracy XD W szczególności statystycznemu staremu, który przeważnie nie zmieni nawet pieluchy, nie pójdzie z dzieckiem na szczepienie do lekarza, tylko wieczorem zrobi kosi kosi łapki, pobuja dziecko w kołysce i po pół godziny pójdzie oglądać mecz, Takiemu to już w ogóle fanfary się
  • Odpowiedz
@Gilgamesz69: Ta sama matka dostaje co miesiąc dodatkowe 3X 800 zł z podatków innych, ma dodatkowy urlop, opiekę na dzieci, okres ochronny w ciąży oraz po narodzinach itp. To nie jest tak, że nie dostaje od państwa złotówki i jest traktowana identycznie jak pracownik bezdzietny.

Obniżenie wieku emerytalnego dla kobiet posiadających dzieci miałoby sens gdyby ten wiek wynosił 67 lat i za każde dziecko skracać go o 2 lata, a
  • Odpowiedz
@schabowy01: Łykopy na co dzień: lmao, ale same boty na tym FB piszo, teoria martwego ynternetu się ziszcza.
Łykopy kiedy boty odpisują na tematy, które ich bolą: lmao, obaczcie jakie gupie ludzie na tym FB XDD
  • Odpowiedz
@polakpatriota2137: nie, nikt nie zmusi tym kobiet ale właśnie tym pozornym "uprawomocnieniem" przywileju i zapisaniem go sprawimy że uda się realnie wprowadzić coś bliżej egalitaryzmu i odciążyć system emerytalny i zobowiązania składkowe dla młodych. Tutaj argument demograficzny jest podnoszony tylko po to żeby wybić tę samą szablę polkom z dłoni
  • Odpowiedz