Wpis z mikrobloga

#rosja #psiarze

Pamiętacie tego 46-letniego kierowcę, którego zaatakowały 3 psy i żywcem przez kilkadziesiąt minut zjadały mu nogi?

Okazuje się, że to były psy samego Putina.

Już w poprzednim wpisie na ten temat ironizowałem, że w Polsce prędzej ten kierowca pośmiertnie zostanie jeszcze opluty za robienie złej reklamy psieckom.

Nigdzie nie widziałem, żeby ktoś pytał o zbiórkę na jego rodzinę - wszak nie rozwalił myśliwca o płytę lotniska / ewentualnie nie wp.olił się ciężarówką na lotnisko i nie przywalił w stojący tam samolot by jego rodzina zasłużyła na zbiórkę...

Za to (dla Areczka) są dziwne insynuacje, że hejt na psiarzy, krytyka i słusznie podnoszone postulaty o ograniczeniu np. możliwości posiadania przez byle debila kilku najbardziej agresywnych ras to jakieś plany wychodzące z Rosji......................
kwiat_pustyni626 - #rosja #psiarze 

Pamiętacie tego 46-letniego kierowcę, którego za...

źródło: temp_file6004447476733347099

Pobierz
  • 40
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 17
@przemek-ja

Nawet jeśli by były - to co Rosjanie czy Putin ma do tego, że w Polsce psiarze praktycznie nie mają żadnych obowiązków względem swoich kundli?

Co Rosja ma do tego, że możesz kupić sobie jakiegoś potwora, zjeść nim drugiego kundla lub nawet człowieka i nie ponieść za to żadnych konsekwencji?

Lub te konsekwencje są śmiesznie niskie i nieadekwatne do rzeczywistości - np. 200 czy 500 zł. mandatu?
  • Odpowiedz
  • 15
@Gieremek

Uuu

Zdaję mi się, że akurat ty w temacie psów to zbyt obiektywny nie jesteś ( ͡°( ͡° ͜ʖ( ͡° ͜ʖ ͡°)ʖ ͡°) ͡°)

Czyli każdy kto krytykuje twojego śmierdzącego, 4-nożnego potwora to jest ruski?
  • Odpowiedz
@o__0

Bo sam takiego potwora posiada. Więc jak ma być w tej sprawie obiektywny? :)))))

Tzn. w sprawie ograniczenia posiadania psów (tych najbardziej agresywnych). Zwiększenia odpowiedzialności za pogryzienia - większe kary więzienia. Zwiększenie kwot mandatów za na przykład sranie psem i niesprzątanie po nim ;)
  • Odpowiedz
Zdaję mi się, że akurat ty w temacie psów to zbyt obiektywny nie jesteś

@kwiat_pustyni626: Zdefiniuj obiektywizm w tym temacie proszę.
Dziś rano udzielałem się w postach o propozycjach zmian dotyczących psów, w tym ras agresywnych.
Bardzo merytoryczna dyskusja. Obyło się bez wyzywania od "śmierdzących potworów", stąd moje pytanie o definicję obietywizmu.
  • Odpowiedz
Dziś rano udzielałem się w postach o propozycjach zmian dotyczących psów, w tym ras agresywnych

@Gieremek: to nie ty pisałeś o wpisaniu amstaffów na listę ras agresywnych?
  • Odpowiedz