Wpis z mikrobloga

@SmieszkaMewa: Jakiekolwiek, podstawowy rachunek wszędzie jest bezpłatny. Szukaj "konto PRP". Dość mocno ograniczony (chyba 5 transakcji miesięcznie), ale powinno wystarczyć przelać matce na chleb i tym podobne pierdoły.
  • Odpowiedz
O ile dobrze pamiętam to jedyne konto w Polsce, które możesz używać BEZ żadnej wymaganej przez bank aktywności. Sprawdź na stronie banku dokładnie.

@makrofag74: Juz nie mam co sprawdzać xD Zlikwidowali to niech sie wypchają ¯\(ツ)/¯
  • Odpowiedz
@makrofag74: Zlikwidowali mi konto, trzeci raz powtarzam. Ten bank to prowizorka w opór. Byłem kiedyś dokonywać wpłaty raz czy 2 to sie czułem jakbym przyszedł do jakiegoś serwisu GSM a nie banku
  • Odpowiedz
@SmieszkaMewa: Nie zakładaj w Nest. To jest parodia banku. PKO BP ma konto za zero tylko nie zakładaj karty. Te podstawowe rachunki płatnicze co ci polecają wyżej to się najwyżej dla emeryta nadają.
  • Odpowiedz
@SmieszkaMewa: Jak chcesz UK konto to Monzo ma bardzo przyzwoite przewalutowanie.
A jak chcesz PL konto, to opcji jest sporo, ale trzeba się trochę nakombinować, aby było za darmo.

Np mBank czy ING. Konto za darmo, karta aby była za darmo musisz mieć już bodajże 350 zł miesięcznie płatności.
I jest na to sposób jak masz Revoluta też. Otóż revoluta można zasilić płatnością kartą. Czyli sobie zasilasz revoluta za 350 zł płacąc kartą
  • Odpowiedz
Te podstawowe rachunki płatnicze co ci polecają wyżej to się najwyżej dla emeryta nadają.

@DeoLawson: nie prawda. dzialaja jak inne konta, maja czasem ograniczenia (np nie da sie dodac karty do apple pay), ale normalnie uzywalne. jedyny problem jest taki ze konto mozna zalozyc zwykle tylko w placowce
  • Odpowiedz
O ile dobrze pamiętam to jedyne konto w Polsce, które możesz używać BEZ żadnej wymaganej przez bank aktywności. Sprawdź na stronie banku dokładnie.

@makrofag74: Dokładnie tak. Używam NEST od początku jego powstania w Polsce - nigdy żadnych problemów.
Dodatkowo, co dla mnie jest zaletą, mam tam podany brytyjski nr. telefonu jako główny, aplikacja na terenie UK działa bez problemu, czasami coś kupuję (np. Poczta Kwiatowa) i płacę BLIKiem, tak jakbym
  • Odpowiedz