Aktywne Wpisy

faen0 +52
Cześć Mirki i Mirabelki,
Krótka piłka. Miałem z moją dziewczyną ciągłe zgrzyty o to, kto płaci za zakupy i rachunki. Oboje pracujemy, ale zarabiam trochę więcej, więc zwykły podział 50/50 był po prostu niesprawiedliwy. Próbowaliśmy to liczyć w Excelu, ale wklepywanie tego co miesiąc zaczynało mnie wkurzać.
Więc po godzinach, zamiast grać w gierki, wystrugałem dla nas prostą apkę.
Działa
Krótka piłka. Miałem z moją dziewczyną ciągłe zgrzyty o to, kto płaci za zakupy i rachunki. Oboje pracujemy, ale zarabiam trochę więcej, więc zwykły podział 50/50 był po prostu niesprawiedliwy. Próbowaliśmy to liczyć w Excelu, ale wklepywanie tego co miesiąc zaczynało mnie wkurzać.
Więc po godzinach, zamiast grać w gierki, wystrugałem dla nas prostą apkę.
Działa
źródło: dashboard
PobierzPodesłać komuś ostatnią stronę? Uważam że w tym roku dosyć trudne dali tematy na rozprawkę, ale jakbym miał pisać to bym wybrał drugi temat.
#matura #matura2026
#matura #matura2026
źródło: 1000008522
Pobierz

Jakie konto (tanie albo za darmoszke) warto otworzyć w Polsce dla kogoś kto mieszka w uk ale czasem by się przydało przelać jakieś grosze na polskie konto/polskie płatności etc.
#bank #pytaniedoeksperta #banki #mirkopomusz #wielkabrytania #uk
@makrofag74: I je zamkną bez powodu jeśli nie będzie dużo używane
Jeszcze też CitiKonto w Citibanku wraz z kartą jest za 0 zł bez warunków: https://www.bankobranie.pl/2025/10/citibank-otworz-citikonto-i--zyskaj-6-4-proc-oraz-do-400-pln.html
No chyba, że ktoś ma mniej niż 26 lat, to wtedy możliwości dużo więcej.
@makrofag74: Juz nie mam co sprawdzać xD Zlikwidowali to niech sie wypchają ¯\(ツ)/¯
https://nestbank.pl/nest-konto/
źródło: zoomit
PobierzA jak chcesz PL konto, to opcji jest sporo, ale trzeba się trochę nakombinować, aby było za darmo.
Np mBank czy ING. Konto za darmo, karta aby była za darmo musisz mieć już bodajże 350 zł miesięcznie płatności.
I jest na to sposób jak masz Revoluta też. Otóż revoluta można zasilić płatnością kartą. Czyli sobie zasilasz revoluta za 350 zł płacąc kartą
@DeoLawson: nie prawda. dzialaja jak inne konta, maja czasem ograniczenia (np nie da sie dodac karty do apple pay), ale normalnie uzywalne. jedyny problem jest taki ze konto mozna zalozyc zwykle tylko w placowce
@makrofag74: Dokładnie tak. Używam NEST od początku jego powstania w Polsce - nigdy żadnych problemów.
Dodatkowo, co dla mnie jest zaletą, mam tam podany brytyjski nr. telefonu jako główny, aplikacja na terenie UK działa bez problemu, czasami coś kupuję (np. Poczta Kwiatowa) i płacę BLIKiem, tak jakbym