Wpis z mikrobloga

#nowe #samochody #salon #audi #bmw #toyota
Jak to jest z tymi rabatami? Na różnych forach i tutaj za każdym razem wspomina się o rabacie na dany model. Idzie się do salonu, zaczyna gadkę i oni zawsze coś zejdą z ceny? Nigdy ta cena nie jest taka jak na stronie?
  • 7
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@ali_baba: to jest trochę jak z tymi nieruchomościami, że jak przychodzisz to widzą na co się stać i jak bardzo ci zależy i nie zejdą z ceny.
Ja osobiście w dobie internetów wolę coś ze stocku, bo już to mają, muszą opchnąć i nie trzeba zaawansowanych umiejętności negocjacyjnych, tylko posłać maila.
  • Odpowiedz
@ali_baba: nikt nie kupuje po cenie katalogowe, handlowiec sam zaproponuj Ci niższą cenę, a reszta to już Twoje negocjacje, dobrze negocjować końcem kwartału, bo większość marek ma kwartalne premie i jak plan jest niewyrobiony to chętniej schodzą z ceny, 5-8% to minimum jakie powinieneś dostać, ja swoje kupiłem na 18%, ale brałem gotowca z wyprzedaży rocznika, jak braliśmy do firmy 5 aut to dostaliśmy 23% na każdym
  • Odpowiedz
@ali_baba: na Volvo XC60 dostalem oferte z 18% rabatu, na GLC 12%, ma Audi 20% (auta nowe, do produkcji). Im bardziej przyziemna marka, tym mniejsze pole do schodzenia z ceny katalogowej. W Renowce na Rafale jedynie 5%.
  • Odpowiedz
@ali_baba: Nie wiem jak w Toyocie ale w Audi i BMW jak zrobisz konfiguracje z handlowcem w salonie albo samemu w internecie i im wyślesz po ofertę to sami ci jakiś rabat dadzą. A jaki i czy negocjacjami wyrwiesz jeszcze więcej to już zależy od wielu czynników. Dodatkowo handlowiec może ci dorzucić jakieś akcesoria do auta ale to już trzeba zagadać bo sam z siebie raczej nie zaproponuje.
  • Odpowiedz