Olsztyn jak i jego tag jest znany z użalania się i narzekania jakie to złe miasto, jak się tu źle żyje i nie ma żadnych perspektyw.
Jestem więcej niż pewien, że te same łebki piszące takie wyrzuty, po przeniesieniu się do dowolnego miejsca w kraju nie polepszyliby swojego bytu ani trochę. To nie w mieście jest problem a w tobie.
@AnalLog dla amatorów przyrody jedno z lepszych miast. Mi się tu podoba życie, ale mieszkanie kupiłem przed 2018. Nawet kulturowo coś trochę ruszyło Ale patrząc teraz na relację cen mieszkań do zarobków to współczuję po prostu młodszym co chcą tu zostać/ chyba, że uda się wyrwać coś zdalnie, a teraz o to coraz trudniej.
@AnalLog: Ja szczerze mówiąc nie rozumiem narzekania na Olsztyn. Mi się tu podoba. Duże miasta lubię, ale po to żeby wyskoczyć na weekend. Na dłuższą metę mnie męczy panujący tam zgiełk, duży ruch na drogach i wszechobecne tłumy. Zarobki w Olsztynie też już nie są takie tragiczne, o ile ktoś coś potrafi albo ma pomysł na siebie. Można też pracować zdalnie albo hybrydowy, bo dojazd do Warszawy lub Gdańska jest
Olsztyn jak i jego tag jest znany z użalania się i narzekania jakie to złe miasto, jak się tu źle żyje i nie ma żadnych perspektyw.
Jestem więcej niż pewien, że te same łebki piszące takie wyrzuty, po przeniesieniu się do dowolnego miejsca w kraju nie polepszyliby swojego bytu ani trochę. To nie w mieście jest problem a w tobie.
Ale patrząc teraz na relację cen mieszkań do zarobków to współczuję po prostu młodszym co chcą tu zostać/ chyba, że uda się wyrwać coś zdalnie, a teraz o to coraz trudniej.
W sumie to ogólnie współczuję młodym w Polsce :P