Wpis z mikrobloga

Jeszcze jak sobie leżę, to przypomniałem sobie reklamę, chyba jakieś ubezpieczenia, co kilka dni temu słyszałem w radiu. Puścili dźwięk wiadomości z GG i za chwilę facet mówi "jeśli pamiętasz ten dźwięk, to najwyższa pora pomyśleć o emeryturze"

I myślę sobie, o ty pyto niemyta, jeszcze mnie spytaj, jak mi się udaje trzymać mocz w tym wieku
  • 27
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Limonene: Mnie te reklamy o kontach emerytalnych strasznie wkurzają, chociaż te ING nie są jeszcze najgorsze. Najgorsze ma Prudential z tą swoją kampanią "Młody Bóg", w której wyśmiewają młodych ludzi, którzy nie chcą oszczędzać na emeryturę. Może gdyby nie prawie najdroższe kredyty hipoteczne w UE, to mieliby wolne środki na takie inwestycje :/ Ja sam od dłuższego czasu oszczędzam na IKE, w kraju takim jak Polska nabijanie się z młodych
  • Odpowiedz
może skłonić to kilka osób do założenia IKE/IKZE, więc dobra akcja

@bzyku95: i co to niby da przy obecnej demografii?

W co byś kasy nie zapalował to ktoś to musi kiedyś chcieć odkupić abyś mógł zmienić na dobra i usługi,
  • Odpowiedz
No właśnie nie. IKE/IKZE tak nie działa a o takich produktach są te reklamy. Poczytaj

@koniecswiatajestbliski: ale co mam czytać? No IKE/IKZE to "twoje" konto, nikt ci tego nie zabierze (niby), rozumiem. I co?

Gdy dużo niepracujących staruchów z tych swoich kont równocześnie wyrzuci kasę na rynek, aby kupić produkty i usługi, podczas gdy pracujący przy ich wytworzeniu będą tylko nieliczni młodzi, to masz następującą
  • Odpowiedz