Wpis z mikrobloga

  • 1
@Maldonado: podpowiem: bo jest smaczne i ile można jeść tylko z sosem pomidorowym xD ostatnio też jadłem w lokalu i później sam robiłem z pesto, burattą i mortadelą ( ͡ ͜ʖ ͡)

Szkoda że nie miałem miejsca w lodówce i ciasto było tylko TO 20-22h
  • Odpowiedz
@geuze: Chodzi o to, że istnieje coś takiego jak pizza bianca, gdzie po prostu nie ma sosu pomidorowego. Ale u nas jakoś tak się przyjęło, że ludzie zinterpretowali to tak, że jest na tym jakiś "biały sos", co we Włoszech nie istnieje. Pesto, czy krem truflowy to okej, jak najbardziej, ale smarowania pizzy śmietaną nie rozumiem.
  • Odpowiedz
  • 3
@Maldonado: a mi smakuje, fajnie pasuje do grzybów. Nie jestem Włochem, nie sprzedaję tego jako włoskiej pizzy i nic mnie nie interesuje że Włoch by nie dodał śmietany xD
  • Odpowiedz
@Maldonado Padoan, Bonci, Pepe, Gigis i wielu innych mistrzow uzywa smietany na pizzy, bo to absolutny klasyk i r---------a mnie gdy jakis debil na pewniaku poucza innych, a sam jest zwykla niedouczona faja. Jestem pizzaiolo ponad 10 lat jakby co i TAK, ja wiem lepiej.
  • Odpowiedz