Wpis z mikrobloga

Siema mam pytanko. Być może kupil byl sobie iphona 17 ale mam dwie takie ważne sprawy czy iphon to posiada?
Mianowicie chodzi o gest cofania stron, przesuniecie palcem od prawej strony ekranu do środka czy cofnie mi to np stronę w jakiejś apce? Bo wiem , że jest to ale od lewej strony ekranu do środka a czy jest opcja zmiany to z prawej do środka? Mój obecny s23 to posada i większość smartfonów z androidem to posiada.
Druga sprawa, to mam ustawione w androidzie, że jak przytrzymam tę belkę u dołu ekranu to włącza mi sie asysten googla. Mogę nim zaznaczać, wyszukiwać różne informacje, tłumaczyć różne strony itp. Bardzo przydatna jak dla mnie funkcja. Pokazuję ją na screenie. Można ją w każdej apce wywołać właśnie przez przytrzymanie dolnej belki.
#iphone #ios #apple #smartfon #elektronika #telefony #android
AnonimowyPan - Siema mam pytanko. Być może kupil byl sobie iphona 17 ale mam dwie tak...

źródło: 1000054448

Pobierz
  • 10
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@AnonimowyPan: @poCoWamMojNumerTelefonu przecież jest gest cofania na iPhone, a Siri (czyli odpowiednik asystenta Google) ma dedykowany przycisk, bo uruchamia się go przez przytrzymanie prawego przycisku. Jak chcesz mieć odpalanego w podobny sposób Google Asystenta, to możesz sobie zaprogramować tak Action Button (robi się to bajecznie prosto z poziomu ustawień w telefonie)
  • Odpowiedz
  • 0
@pekak: jest gest cofania pod prawej krawędzi? Bo na pewno od lewej jest ale mi chodzi od prawej. Czy te apki robią to samo co ten asysten googla? Tzn zaznaczą tekst nawet jak jest ok na jakimś zdjeciu? Przetłumaczą tekst z jakiejś grafiki? Mają możliwość, że jak leci jakaś muzyka w smartfonie to wystarczy wywołać te apke i będzie wiadomo co to za muzyka?
  • Odpowiedz
@AnonimowyPan: Siri jest dosyć biedne i raczej tego nie zrobi, ale jest aplikacja Google Assistant na iOS. Nie wiem czy ma te wszystkie funkcje, bo nigdy z niej nie korzystałem. Kopiowanie i tłumaczenie tekstu zrobisz bezpośrednio na zdjęciu, nie potrzebna jest dodatkowa aplikacja. Shazam jest teraz chyba wbudowany już,bo Apple ich kupiło.

Gest jest inny, no ale jak chcesz używać iOS jak Androida to bez sensu się przesiadać.
  • Odpowiedz
  • 0
No ale np znalazłem jakiś kawałek utworu np na fb i na tym samym telefonie chce ten kawałek wyszukac to jak to shazam zrobi? Jak włączę apke shazam to będę musiał wyłączyć apke tego fb.
  • Odpowiedz
@AnonimowyPan:

Gestu cofania od prawej nie ma. Co więcej - gest cofania od lewej jest zależny od developera, ale większość aplikacji ma.
Tłumaczenie stron jest wbudowane np. w Safari
Tłumaczenie ekranu w każdej aplikacji można zrobić trochę na około - robisz zrzut ekranu i każdy tekst możesz zaznaczać, wyszukiwać, tłumaczyć itp. Tak samo w sumie działa Visual Inteligence, tylko musiałbyś mieć wtedy ustawiony język angielski.
Podaj inne zastosowania tego paska na Androidzie,
  • Odpowiedz
  • 0
@Viperer: tak szczerze to najbardziej zależy mi na tym cofaniu od prawej... tak sie przyzwyczaiłem i tak mi wygodnie na obecnym s23. Żona teraz kupiła sobie iphona i te tłumaczenia tekstów czy zaznaczenia nawet ok działają.
  • Odpowiedz