Wpis z mikrobloga

Nie wiem, czy tylko ja tak mam, ale od ponad dwóch lat nie zamówiłem w Polsce pizzy. Albo robię sobie sam, albo jem podczas wyjazdów za granicę. Powód? Oczywiście ceny. Dać się tak sfrajerzyć za kawałek placka… to trzeba mieć coś nie tak z głową. Nawet w Wenecji za te pieniądze kupiłem dwie pizze neapolitańskie xD

Pic rel: cena pizzy salami 40 cm w Rzeszowie(mediana zarobków około 6k netto). UWAGA! Dostawa GRATIS!

#pizza #gastronomia #rzeszow #polska
Gleacher - Nie wiem, czy tylko ja tak mam, ale od ponad dwóch lat nie zamówiłem w Pol...

źródło: wielka-piza

Pobierz
  • 33
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Gleacher: miedzy bogiem a prawda to jakas droga knajpa po prostu, w krakowie tyle pitce nie kosztuja xD

btw. czasami warto porownac ceny miedzy uber itsami / glovo / pyszne bo sie potrafia o pare zlotych roznic
  • Odpowiedz
@Gleacher: Super że dzielisz się z nami swoimi spostrzeżeniami. Z tego co piszesz pizza zamawiana w polsce kosztuje cię siedemdziesiąt siedem złotych, a zdradź nam jak to wyjdzie cenowo przy zamówieniu z Wenecji? Z dostawą oczywiście, może i my zaczniemy zamawiać sobie tak tanie jak i ty?
  • Odpowiedz
wybrałeś taką pozycję, żeby na upartego potwierdzić swoja tezę xD

@cynamonowazaslona: faktycznie, a mógł wybrać tanią pizzę z dowozem 8 albo 10zł
ceny pizzy w rzeszowie to jest żart (a ceny dowozu to już istne kuriozum) i tu nie ma z czym dilować
  • Odpowiedz
@Ligniperdus: w większości miast znajdziesz za +/- tyle, polecę jedynie sprawdzać też ceny poza aplikacjami, zamawiając w lokalu często jest te parę zł taniej (telefonicznie lub bezpośrednio na stronie lokalu), dostawa też zdarza się taniej (tu zależy też odległość), odpada też koszt opłaty serwisowej
ale tak jak wspomniałem wcześniej wole proste kompozycje, a nie jakieś wyszukane

Z wawy np. spacca napoli, piccolo pizzaiolo, taki klasyczek z salami ok. 4 dyszek.
  • Odpowiedz
@Gleacher: Wybrałeś sobie jakąś drogą pizzerię i narzekasz, że jest drogo? Plus jeszcze przez pyszne, co często podbija cenę i taka sama pizza w tej samej knajpce zamawiana przez ICH stronę albo telefonicznie kosztuje mniej...
Proszę bardzo, mała pizzeria na moim osiedlu: https://www.pizzeriatorro.pl/menu
Ceny jakby niższe, nie?
  • Odpowiedz
@Gleacher: Pizza hut - druga pizza za 1 zł, czyli masz 2 za jakieś 60 zł. Dominos - też są jakieś promocje, jak ostatnio braliśmy z niebieskim to jeszcze taniej niż Pizza hut wyszło, ale też ta pizza raczej jest gorsza lub mi nie podchodzi.

Jak chce się taką typu włoskiego to faktycznie kosztuje to ok 60 zł za średnią, ale z kolei tego w domu nie zrobisz, bo trzeba
  • Odpowiedz
@Ligniperdus: nie, zapytałeś mnie o to bez wskazania miasta
rzeczywiście op otagował Rzeszów ale odpowiadałem z perspektywy innego miasta, ale ze swojego doświadczenia myślę, że znajdziesz w każdym większym mieście taką cenę jak pisałem, tydzień temu byłem w Lublinie i też w podobnych cenach jadłem

w małym mieście może być gorzej, zero konkurencji, dobry lokal jak jest jeden to się lubi cenić, bo klient i tak i tak przyjdzie
  • Odpowiedz
@Ligniperdus: nooo nadal sobie tutaj teoretyzujemy, tak jak powiedziałem nie mam problemu z tym, żeby w Poznaniu zjeść na mieście pizze za 40 zl i być najedzonym pod korek, więc wszystko zależy, a jak coś jest drogie i kiepskie jednocześnie to tego nie biore xd
  • Odpowiedz
Proszę bardzo, mała pizzeria na moim osiedlu: https://www.pizzeriatorro.pl/menu

Ceny jakby niższe, nie?

@Endriu_: o niższym smaku już pisałem, wypada jeszcze dodać że do połowy miasta nie dowożą, oraz cenę dowozu

Dopłata: 10,00zł lub gratis jeżeli zamówienie przekroczy 120 złotych. W dostawie i na wynos opakowanie płatne
  • Odpowiedz