Aktywne Wpisy
Gumez +499
Moja mama dzisiaj zmarła. Rak ją wykończył. Była bardzo wierząca, wiec proszę chętnych o modlitwę #modlitwa #mirkomodlitwa

yourgrandma +19
źródło: b237060886f597eded3ad19b1a53f5a5d0dd63d287cdfe27c61f4f54a4fba1da
PobierzZagłosuj na lepszy utwór:
- Daddy! Daddy! DO! (Kaguya-sama: Love is War?) 21.8% (54)
- Dan Dan Kokoro Hikareteku (Dragon Ball GT) 60.5% (150)
- Flashback (Kokkoku) 8.1% (20)
- Gigi la Trotolla (Dashu Kappei) 9.7% (24)

Hej wszystkim! Z partnerką pracujemy od lat na remote i szukamy (zupełnie wstępnie) różnych miejsc w centralnej Polsce do osadzenia się już na dłuższy czas. Chciałem prosić i zapytać osoby spod tagów Włocławek i Płock o szczere 2 słowa o tym jak Wam się mieszka w danym mieście - byłbym serio super wdzięczny.
Nie byliśmy jeszcze w żadnym z nich ale planujemy odwiedzić zrobić jakieś weekendowe wycieczki w ciągu miesiąca/dwóch by zobaczyć czy wgl nam to będzie odpowiadało. Ceny mieszkań robią swoje i chcemy ucieć już z dużego miasta i osiedlić się na swoim (ง✿﹏✿)ง
Płock to mocno starzejące się miasto. Młodzi wyjeżdżają bo nie ma tu perspektyw. Jest Orlen i nic poza tym. A odnośnie Orlenu wczoraj mieli awarie i jak odpalili pochodnie to jakbyś mieszkał przy lotnisku . W czasie deszczowej pogody śmierdzi niesamowicie także poszukaj onkologa .
Jeśli chodzi o zwiedzanie to jest kilka fajnych miejscówek ale to można ogarnąć w 2 dni i koniec.
Preferujesz mieszkalnej czy dom?
Ceny tutaj
Bardzo lubimy małe miasta - pod warunkiem że nie są "umieralniami". Męczy nas np warszawa - oboje jesteśmy ze wsi i ponad wszystko cenimy spokój i kameralność. Oboje pracujemy zdalnie i mamy stabilne zatrudnienia (o ile można tak powiedzieć w dzisiejszych czasach).
Tak jak wspomniałem powyżej - zupełnie świadomie szukamy czegoś kameralnego. Najlepiej to wgl na wsi, ale bardzo się wachamy. Idealnym kompromisem by było właśnie miasto położone pomiędzy naszymi rodzinami (czyli właśnie taki Płock lub Włocławek) oraz coś co nie kosztuje tyle co Warszawa na codzień
@Taktojaaa: ma na myśli Orlen. W dzielnicy najbliżej kombinat czasem śmierdzi, ale bez przesady.
Jeśli chodzi o spokój, to tak na prawdę każda wioska w okolicy Płocka będzie względnie spokojna. W samym mieście też nie ma dramatu.
- Orlen - jeśli chodzi o smród to faktycznie w rejonie blisko Orlenu (Wielka Płyta, Politechnika itp.) czasami waliło siarkowodorem. Znajomy który mieszka na słodkich mówi, że od paru lat jest dużo lepiej ale generalnie pewne uciążliwości (zapach +czasem hałas przy rozruchu dużych instalacji typu Olefiny) nadal wystepuje. Ze swojej perspektywy - mieszkałem w centrum (okolice sienkiewicza) pare lat i ja tam nic nie odczuwałem. Teraz
@Taktojaaa: To poszukaj domu w okolicach Łącka. Do Płocka w razie potrzeby całkiem blisko, a latem dostęp do ścieżek rowerowych i okolicznych jezior w zależności od kaprysu. Lada chwila kończy się inwestycja na Orlenie przez którą ceny nieruchomości wystrzeliły, a więc powinno być nieco taniej :)
Samo miasto dzięki pieniądzom z
- jeśli lubisz jazdę rowerem, wycieczki piesze, zbieranie grzybów i typowo emeryckie rozrywki to tutaj je znajdziesz
- jeśli kiedykolwiek będziesz potrzebował pomocy medycznej, a już nie daj Bóg Twoja partnerka zacznie rodzić trzymaj się jak najdalej od lokalnego szpitala
- bardzo dobry internet, wydaje mi się, że całe
@Taktojaaa głównym problemem we Włocławku jest praca, skoro Wy pracujecie zdalnie to już ten minus Wam odpada. Jeśli liczycie na mnóstwo rozrywek to rzeczywiście
Tak naprawdę największym minusem jest gówniany rynek pracy i tu rzeczywiście Płock ma przewagę (chociaż tam