Wpis z mikrobloga

Ktoś ma pomysł skąd #kiszak wziął termin interlokacyjność? Próbując je rozłożyć etymologicznie, to trochę ni w p---e ni w oko pasuje do tego co on próbuje nim określać (a też mam wrażenie, że zależnie od sytuacji używa go różnych znaczeniach). Po wpisaniu w wyszukiwarkę wyskakuje jedynie nasz rumuński Don Kichot. Zakładam, że jest to po prostu kolejny z buzzwordów naszego giereczkowego Bartosiaka, ale mimo wszystko chciałbym rzetelnie podejść do tematu.

P.S. Jeśli możecie to przestańcie określać Kiszaka per "Dracula". Mój szczurek tak się nazywa i nie chciałbym żeby w mojej głowie to cudne stworzonko kojarzyło się z Ludologiem.
Buchananczyk - Ktoś ma pomysł skąd #kiszak wziął termin interlokacyjność? Próbując je...

źródło: 213baf6c-958d-4950-bf76-369951a4845d

Pobierz
  • 6
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Buchananczyk: on te interlokacyjnosc to sobie zpolszczyl/wymyslil (xD) "interconnected" - ze soba powiazane. Roomy moga byc interconnected czyli na mapie mamy multum przejsc pomiedzy kilkoma biomami. Jest to jeden z filarow metroidvanii.
  • Odpowiedz
@Buchananczyk: Jak bys nie byl idiotą to bys sobie sprawdzil w google, a nie wypisywal wysrywy na wykopie xddd. Najwczesniej znane uzycie slowa "interconnectivity" pochodzi z lat 1920-tych z prasy Tampa Morning Tribune.
  • Odpowiedz