Wpis z mikrobloga

W Polsce każdy może bez problemów kupić i posiadać czarny proch. Wystarczy przecież wyrobić sobie tą sławetną EUROPEJSKĄ KARTĘ BRONI. No raczej nie.
Umorzone postępowanie przygotowawcze z przeszłości i d--a zbita. Pały nie wydadzą ci dokumentu, choć mają taki zasrany obowiązek. To samo jeśli zarekwirują proch w związku z przeszukaniem, to nie licz na zwrot bez okazania ekb. Nie, bo nie. Kij tam, że do posiadania nie jest niezbędne, lecz jedynie do zakupu na terenie kraju w koncesjonowanych sklepach.
#bron #czarnoprochowycontent
gaz24wolga - W Polsce każdy może bez problemów kupić i posiadać czarny proch. Wystarc...
  • 12
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 4
@2MSR No wielu posiadaczy czerwonych książeczek twierdzi, że dla nich to raj na ziemi, (coś jak twierdzenia właścicieli książeczek pzpr przy przydziale mieszkań) ale jak pzss chce limitowanego czasowo patentu to płaczą. Strach pomyśleć gdyby te wszystkie kluby sportowo-kolekcjonerskie straciły swoich członków z powodu zniesienia obowiązku przynależności do nich. Reakcja zapewne byłaby zupełnie odwrotna, bo to takie same świnie przy korycie jak w pzss.
  • Odpowiedz
w momencie przekraczania granicy z prochem bez kwitów łamiemy prawo.

@gaz24wolga: dlaczego? (Uprzednia) Zgoda przewozowa jest potrzebna na b--ń lub istotne części amunicji, a proch czarny raczej nie jest istotną częścią amunicji?
  • Odpowiedz
@assninja Istotnymi częściami amunicji są: pociski wypełnione materiałami wybuchowymi, chemicznymi środkami obezwładniającymi lub zapalającymi albo innymi substancjami, których działanie zagraża życiu lub zdrowiu, spłonki inicjujące spalanie materiału miotającego i materiał miotający w postaci prochu strzelniczego.
  • Odpowiedz
Taa, Teksas europy

@2MSR: tak przywilej posiadania broni opierający się na regulaminie prywatnej organizacji, który może się zmienić z dnia na dzień.
Jak pisałem dokładnie o tym na wykopie parę lat temu, to zostałem nazwany chorym psychicznie, bo przecież w innym przypadku cieszyłbym się, że mogę posiadać b--ń na nieokreślonych i niejasnych zasadach.
  • Odpowiedz
@gaz24wolga: @xyz_xyz no ale proch czarny nie jest istotną częścią żadnej amunicji bo się go do tego nie stosuje. Kupując proch czarny będziesz go sypał do broni a nie elaborował amunicję. Tylko że wygląda mi to trochę na sytuację gdzie jeden rabin powie tak...
  • Odpowiedz