Wpis z mikrobloga

Od lat tag #psiarze był miejscem, gdzie użytkownicy piętnowali i wyśmiewali łamanie norm społecznych oraz prawa przez właścicieli psów. Po serii brutalnych ataków psów i związanym z tym wzroście społecznego oburzenia, tag zyskał na popularności i coraz więcej osób zaczęło wyrażać swoje niezadowolenie z powodu braku odpowiedzialności ze strony psiarzy.
Niestety, wraz ze wzrostem zainteresowania, tag przyciągnął również grupę urażonych właścicieli psów, którzy utworzyli sforę i zaczęli atakować innych użytkowników. Dyskusje z nimi rzadko mają sens bo opierają się na hiperbolach, przekręcaniu cudzych słów i przesadnym wyolbrzymianiu. W ostateczności przeszukują historię kont innych użytkowników, publikują zrzuty ekranu i próbują ich ośmieszyć. W ostatnich dniach było też sporo postów gdzie wyśmiewali ostatni atak na grzybiarza pod zieloną górą, część z tych postów została już usunięta

Urażeni psiarze kłamią też, że tag #psiarze miał służyć dzieleniu się zdjęciami psów, mimo że nigdy wcześniej się tam nie udzielali. Do tego celu od zawsze istnieje tag pokazpsa.

Chcialbym poradzic i poprosić użytkowników kt
tagu #psiarze o zignorowanie tej sfory patopsiarzy. Z czasem znudzi im się to i tag wróci do swojego pierwotnego charakteru.
  • 25
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Wincyyyyj: Temat już się rozniósł na X, Reddit itd. Wczoraj jak wszedłem na X to nie mogłem się przebić przez kolejne posty hejtujące właścicieli psów. Coraz więcej ludzi ma dość, tylko byli zaszczuwani przez szantaże w stylu "jak pieski ci przeszkadzają, to jesteś złym człowiekiem". Ale to się skończyło.
  • Odpowiedz
@Wincyyyyj: Sam szybko wyłapałem te same konta, które nagle się zlatują dosłownie jeden po drugim, na początku chciałem prowadzić z nimi dialog. Nawet jak próbowali udawać przez chwile normalnych zaniepokojonych właścicieli psów to do innych rzucali wyzwiskami, szydzili, manipulowali, jakieś screeny co chwile wrzucali. Sam widziałem ten wpis z podśmiechujkami, że chłopa rozszarpały 3 psy. Potem czar prysł i sami ujadali w moją stronę.
Wrzuciłem ich na czarną. Możliwe, że część to multikonta.

KRCZVSK
  • Odpowiedz
@Foxing: Ja nie śledziłem nigdy tagu #psiarze, czasami wielkinos zaplusowałem z gorących, ciebie nie kojarzę bo jestem tutaj od chwili dosłownie. Gównie harcowało na tagu 4 typów przez te ostatnie dwa dni, czasem się zlatywała reszta, żeby sobie d--y wąchać i plusować się nawzajem xD
  • Odpowiedz
@Gawith_Apricot: Połowa to multikonta. Wszedłem na profil jednego a tam juz na drugiej stronie wpis że szuka psychiatry w swoim mieście xD Ale wiesz oni to szczęśliwi i spełnieni ludzie bo przegrywy nie lubią piesków. Po pierwszym wpisie myślałem że to nieporozumienie albo brak wyczucia ale potem zaczęło się systemowe naśmiewanie sie ze zmarłego człowieka, łącznie z wrzucaniem memów z tymi psami z podpisem.
  • Odpowiedz
@Wincyyyyj: z jednej strony piętnowanie Sebastianów wyklętych z agresywnymi rasami psów jest zrozumiałe.

Z drugiej strony kultura przesady w Polsce robi z najmniejszego pimpusia czy innego blabladora mordercę dzieci, więc się psiarze oburzają (i słusznie).

A trzeba znaleźć złoty środek, a nie latać od przesady, do przesady.
  • Odpowiedz
@EditorTM: Casuel na bank, jak wchodziłem na niego dwa dni temu to miał niecałe 1500 akcji na prawie 12 letnie konto. A jedyne komentarze jakie pisał (i tu zero zdziwienia) było tylko na tagu psiarze. Teraz widzę, że szybko boostuje bo ma już 1800 akcji xD Generalnie coś mi się tam tłumaczył, że się nie udzielał, ale jak czytał wpisy o truciu psów to go zdenerwowało i od tego momentu
  • Odpowiedz
@Gawith_Apricot: To jest multi, raz napisał do WielkiNos "akurat ciebie zawsze łagodnie traktowałem" więc już wcześniej działał pod innym kontem tylko wstydzil się pokazać jakim jest degeneratem wyśmiewając się z zagryzionego człowieka. Tylko że multi jest dozwolone dopóki nie omijasz nim bana.
  • Odpowiedz
  • 3
@Gawith_Apricot: dosłownie gość przed chwilą pisał, że nigdy nic o przegrywach nie napisał a pamiętałem że śmiał się z nich. Zwykle tego nie robię, ale wszedłem sobie w jego komentarze xD
Dalej nie chciało mi sie przeglądać bo spamuje strasznie
Wincyyyyj - @Gawith_Apricot: dosłownie gość przed chwilą pisał,  że nigdy nic o przeg...

źródło: 1000023040

Pobierz
  • Odpowiedz