Aktywne Wpisy

sesa_sebix +39
Ktoś mi strzelił w okno z wiatrówki ( ͡° ʖ̯ ͡°) byłem w kamienicy naprzeciwko i niby nie ma nikogo takiego kto by mógł to zrobić. Odwiedziłem prawie wszystkie mieszkania i nikt nic nie nawet czy ktoś wgl ma wiatrówkę, większość ludzi wydała się normalna. Da się wymienić samą szybe w takim oknie czy trzeba całe nowe okno?
#patologiazmiasta
#patologiazmiasta
źródło: IMG_7049
Pobierz
TypicznyMaciek +68

ja przechodziłem przez to co Wy sporo lat temu - mój dziadek dostał udaru (w wieku 73 lat). Udary nie zawsze są obarczone poważnymi konsekwencjami, częściowo się cofają. Bądź dobrej myśli. Jedno jest pewne, jeśli Twoja Babcia okazywała Ci jako dziecku miłość, cierpliwość i zrozumienie, to będzie bardzo potrzebowała teraz tego samego od Ciebie.
Trzymajcie się.
Pomijając to, że udar udarowi nierówny i jest to do pewnego stopnia loteria, zawsze kluczowy jest tak naprawdę czas dotarcia na oddział neurologiczny od momentu wystąpienia pierwszych objawów. Jeśli czas ten był mniejszy niż ok 4 godzin (takie są przynajmniej oficjalne wytyczne), stosuje się trombolizę, czyli farmakologiczne rozpuszczenie zatoru w mózgu.