Wpis z mikrobloga

zawiodłem się, liczyłem na ledy bez homologacji świecące panu bogu w okno ;/

@Atreyu: ten wynalazek chyba tak samo nie ma homologacji, jeśli faktycznie jest 6 razy jaśniejszy od oryginalnej lampy to w życiu homologacji nie dostanie. Legalne ledy H11 philipsa/osrama są niewiele jaśniejsze od halogenu.
  • Odpowiedz
@serek_heterogenizowany sprawdziłem dokładniej, evox ma zastępować hellę h55? Coś takiego, pasuje to do polifta od razu, a nie wiem jak do przedlifta, kiedys będzie mi się chciało, to będę szukać więcej, a jak nie to po prostu oddam na malowanie odbłyśników, dzięki za odpowiedź!
  • Odpowiedz
@dolor: do poliftów to również nie jest plug&play, evox jest krótszy od oryginału i na oryginalnych mocowaniach soczewki cała soczewka jest zamontowana za daleko od obudowy soczewki. Dlatego oryginalne szpilki trzeba zastąpić prętami m4 z tego co pamiętam i wtedy sobie nakrętkami dopasować głębokość osadzenia całej soczewki. Troche dodatkowej roboty ale nie jest to jakoś szczególnie trudne.

Po lewej masz oryginalne szpilki a po prawej dorobione pręty m4. Dopasowujesz sobie
serek_heterogenizowany - @dolor: do poliftów to również nie jest plug&play, evox jest...

źródło: 1000035847

Pobierz
  • Odpowiedz