Wpis z mikrobloga

Dzień dobry
Czy ktoś może mi wytłumaczyć fenomen dzielnicy Warszewo w Szczecinie? Dlaczego tam są tak drogie mieszkania, i dlaczego mieszkanie tam uważane jest za prestiż, przecież do centrum to jest kawałek , komunikacja miejska.
#szczecin
  • 12
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@boyka13 może dlatego że w okolicy jest mnóstwo terenów zielonych. Niedaleko nad jezioro, do centrum rzut kamieniem. Nie ma tramwajów i hałasu z tym związanego. Jest super widok na miasto bo dzielnica jest wysoko położona. Mi się żyje tutaj świetnie i nie chciałbym się zamienić na inną dzielnicę. U mnie jest tak cicho że słychać śpiew ptaków
  • Odpowiedz
@boyka13 też tu niestety mieszkam bo dziewczyna miała większe mieszkanie niż moje na drzetowie ale jednak wolę centrum - z kapcia można pójść w wiele miejsc a też tam są tereny zielone. Tutaj brakuje mi knajp i dobrych miejsc gastro. Plus to że nasz intermarche Lidl biedro Netto i leclerc blisko. Górzysty teren jednak może przeszkadzać - tereny zielone są fakt ale po 2 latach mieszkania tutaj już ci się nie
  • Odpowiedz
@boyka13 zależy gdzie chcesz biegać? Ja biegam grając w piłkę nożną :) masz szkoły obok z bieżniami. Trasa do stawu brodowskiego w linii prostej dobra droga ale no asfalt…arkonskie obok i tam. Ja bym wybrał ulicę harcerzy i tam jest wiele szutrowych tras
  • Odpowiedz
@boyka13 Warszewo jest raczej uważane za pato deweloperkę. Tragiczna komunikacja miejska, brak parkingów, brak sklepów. Wszędzie korki i rozwalone drogi.
  • Odpowiedz
@boyka13: bo jest wszystko nowe i nie ma patologii (oprócz deweloperskiej ( ͡° ͜ʖ ͡°) ale to też nie wszędzie). Centrum jest obrzydliwe i mimo że mam blisko to nie uważam tego są super zaletę bo czasem się menelstwo przypałęta
  • Odpowiedz