Wpis z mikrobloga

Jest ktoś kto mieszka w okolicach ul. Kruczej i jest w stanie mi powiedzieć jak wygląda hałas motocyklowych latem?
#wroclaw
  • 11
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@ortopliss zależy od odcinka, ale nie wydaje mi się by był to jakiś większy problem. Jak masz wrażliwy słuch lub płytki sen to bardziej martwiłabym się kostką brukową. Co z drugiej strony istnieją stopery, a z czasem ten dźwięk staje się dźwiękiem otoczenia i człowiek zaczyna to ignorować. Tyle że Krucza ciągnie się od pl. Hirszfelda do WOT przy "górce PaFaWag"
  • Odpowiedz
@ortopliss Jeśli mówimy o zaznaczonym miejscu to w kwestii motorów raczej nie. Najprędzej jakiś kurier z żarciem, ale nie jakieś ścigacze na odcince.

W kwestii kostki to gwarantuję, że po jakimś czasie człowiekowi odpala się na to naturalny ANC. Z autopsji, rodzice wyjechali i musiałem sie do nich wprowadzić i zająć się psem. Zawsze gdy do nich wpadam to słyszę wszystkie "umilacze" w około. Po pierwszej nocy nic. Juz po paru
Viking- - @ortopliss Jeśli mówimy o zaznaczonym miejscu to w kwestii motorów raczej n...

źródło: temp_file1257701035907059147

Pobierz
  • Odpowiedz
@Viking- więc tak:

Na czerwono

- Zewnętrznymi oddział aresztu sledczego we Wrocławiu z zewnętrznymi boiskiem do nogi, siatki i siłownią
- byłe WABCO z lakierniami bezpyłowymi (takie digestorium wielkości
  • Odpowiedz
@ortopliss Mieszkam nie daleko i lubię se pospacerować bez celu i tą okolicę zwykle mijam "tranzytem" i kilka razy w tygodniu autem. Sprinterów tam nie ma bo się nie da, "tjunerzy" raczej też omijają. Przy garażach na kwaśnej zbiera się czasem lokalny element coś się napić, ale spokój i pełna kultura zawsze gdy mijałem towarzystwo
  • Odpowiedz
Jest ktoś kto mieszka w okolicach ul. Kruczej i jest w stanie mi powiedzieć jak wygląda hałas motocyklowych latem?

@ortopliss: Ostatnio się wzięli nawet za równanie Inżynierskiej więc jest szansa, że kiedyś i Kruczą ruszą.

Koledze jak mieszkał w okolicy najbardziej przeszkadzał dzwonek ze szkoły bo jakoś głośno był ustawiony. Ewentualnie jeszcze może przy samym skrzyżowaniu Krucza / Stalowa / Mielcarska w godzinach szczytu są ludzie którzy tam ruszają z piskiem
  • Odpowiedz
@ortopliss: mieszkałem na kruczej przy kościele i większym problemem był kościół niż motocykle (mieszkałem od podwórka) później już te dzwony jakoś mniej biły ale w 2023 to była istna masakra, pamiętaj żeby uważać na różne owady które są na zaporoskiej nie wiem czy są właśnie na kruczej
  • Odpowiedz