Aktywne Wpisy

iniacz +1573
źródło: 1000038041
Pobierz
MonazoPL +110
Ruszamy z nowym #rozdajo – wygraj kartę podarunkową do Allegro o wartości 100 zł!
Aby wziąć udział w konkursie, zaplusuj ten wpis oraz w komentarzu krótko odpowiedz na pytanie konkursowe: Jeśli wygrasz, na co wydasz (lub do czego dołożysz) to 100 zł? ( ͡~ ͜ʖ ͡°)
––––––––––––––––––––––––––––––
Przy okazji dajemy znać, że na Monazo właśnie ruszyła K O Z A C K A oferta od banku Citi Handlowy – za zamówienie
Aby wziąć udział w konkursie, zaplusuj ten wpis oraz w komentarzu krótko odpowiedz na pytanie konkursowe: Jeśli wygrasz, na co wydasz (lub do czego dołożysz) to 100 zł? ( ͡~ ͜ʖ ͡°)
––––––––––––––––––––––––––––––
Przy okazji dajemy znać, że na Monazo właśnie ruszyła K O Z A C K A oferta od banku Citi Handlowy – za zamówienie
źródło: citi dyson v8 monazo
Pobierz

#grok radzi sobie fatalnie (mimo że na innych polach jest świetny). #gemini jest całkiem ok, ale czułem się z nim jak z bardziej zaawansowaną wyszukiwarką. #deepseek ma przebłyski, ale nie chce wysyłać danych chińczykom. Do tej pory za faworyta uważałem #chatgpt - szczególnie z odpowiednimi instrukcjami spersonalizowanymi naprawdę fajnie interpretuje i analizuje (choć trzeba go "trzymać za mordę" by nie stał się potakiwaczem). Ostatnio zacząłem bawić się #cloude i naprawdę mądrze odpowiada, bez specjalnego przygotowania
Tylko żeby nie przyszedł zaraz ktoś kto mi napiszę że ten a ten AI jest do d--y bo jest kiepski w programowaniu, albo wygenerował mu obrazek z kotem z dwiema głowami. Pytam o konkretny zakres wiedzy, bo pod tym kątem one się mega różnią
#psychologia #psychiatria #samorozwoj taguję też #depresja bo mogą być zainteresowani
AI to najgorsza metoda szukania porad psychologicznych. Poczytaj sobie o "psychozie AI", i mechanizmach za tym stojącymi. W skrócie: AI pogłębia nieprawidłowości i zaburzenia w psychice/osobowości.
źródło: walter-white-walter
Pobierz@Atreyu: IMO:
Musiałem w takim razie błędnie to zinterpretować. ;)
Przeciwnie - to można zinterpretować tak, że szukasz czegoś, co pogłębi Twoje zaburzania psychiczne, a nie je zneutralizuje, więc dobrze trafiłeś, bo AI do tego nadaje się idealnie. ;)
To jeden z mechanizmów prowadzących do "psychozy AI", czyli zachłyśniecie się chatem z AI, że tak "świetnie mnie rozumie", "daje podobne rady co psycholog", "jest świetny z psychologi", "stał się moim przyjacielem", "stał się moim powiernikiem" itp. Od tego właśnie się to zaczyna.
@Arkass: aha czyli jednak nie mam zagadywać do kasjerki czy nie dzielić się czymś emocjonalnym z bliską mi osobą bo to pogłębi moje problemy psychiczne? no ok