Wpis z mikrobloga

Wiecie jaki jest jeden z większych scamow o których nikt nie mówi?

Kaski sportowe!

Oczywiście - disclaimer: safety first - I jak się sport uprawia to trzeba chronić makówkę, no ale to co się odstawia z tymi kaskami to woła o pomstę do nieba!

No bo powiedzmy że uczyłeś się kiedyś jeździć na rolkach i dorobiłeś się kasku, czy jak pójdziesz na rower to możesz go użyć? Niee paanie - jak nie chcesz wyglądać jak wieśniak musisz kupić nowy kask - rowerowy - z dziurami wzdłuż, a nie okrągłymi bo wiadomo - na rowerze powietrze przepływa inaczej i pocisz się wzdłuż a nie w poprzek.

To znaczy, każdy powie - oczywiście że możesz iść na #rower w swoim kasku z rolek ale nie czarujmy się - presja rowerowych filmików na YouTube, marketing i instynkt stadny sprawi, że będziesz z daleka wygladac na odmieńca i w końcu kupisz "odpowiedni" do nowego sportu ochraniacz czaszki.

A jeśli będziesz chciał zjechać z #szosa i wjechać na rowerze w las? Nie bądź wsiurem, kaski MTB są ZUPEŁNIE inne, mają daszek! Bo przecież w tym sporcie kluczowe jest żeby przy zjeżdżaniu z górki słońce nie zaświeciło w oczy i nie ma co ryzykować swoim życiem. Poza tym jak Ty będziesz wyglądać w SZOSOWYM kasku w lesie? Nie bądź śmieszny - kupuj kask #mtb

Masz stary kask narciarski? Nie możesz iść w nim przecież w #gory , kaski alpinistyczne spełniają normy PZA i UIAA a narciarskie nie, poza tym WIDAĆ żeś amator i spadające kamienie będą bardziej w ciebie celować.

A nawet jeśli masz kask alpinistyczny sprzed czterdziestu lat po dziadku, to nawet się nie wygłupiaj żeby go brać w góry, bo kiedyś chyba kamienie inaczej latały i kaski zakrywały uszy, dzisiaj to nie przejdzie.

Kask rowerowy w jaskini? Zapomnij. Kask na #narty na łyżwach? Jak to w ogóle wygląda? Kask od deskorolki na lekcje jazdy konnej? Śmiech na sali - tu musisz mieć TOCZEK, bo jak się spierniczysz z konia to jego kształt chroni przed kopem z kopyta a w innym pewnie umrzesz. Ale weź ten sam toczek na łyżwy - toż to przecież absurd. W kasku hokejowym możesz grać TYLKO w hokeja, jak pójdziesz na ślizgawkę z dziewczyną zamiast kija to wyglądasz jak debil. Kask łyżwiarski ubrany poza torem sprawia że deskorolkowcy w opadających spodniach i ODPOWIEDNICH kaskach wytykają Cię palcami. Czy kask na #snowboard różni się od narciarskiego? Nawet k---a nie wiem ale jak znam życie pewnie tak i nie możesz być poważnym snowboardzistą w lamerskim kasku narciarskim. I na odwrót.

Nie ma wyjścia - możesz w swoim życiu wybrać tylko JEDEN #sport albo wypełnić swoją piwnice stosami kasków - każdy odpowiedni do czegoś innego.

No a jak drobisz się już trójki dzieci i chcesz z nimi chodzić na rolki, narty , konie, basen? Możesz założyć sklep z kaskami. Tysiąc rodzajow w dzisiatkach rozmiarow. Dobrze chociaż że czepki zajmują mało miejsca.

Kaskowe lobby jest przepotężne

#heheszki
reventon - Wiecie jaki jest jeden z większych scamow o których nikt nie mówi? 

Kaski...

źródło: 1000014282

Pobierz
  • 19
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@reventon: też o tym myślałem. miałem kask rolkowy i zacząłem jeździć szosą. no i kupiłem szosowy by nie wyglądać dziwnie. no jednak na szoscie w kasku rolkowym wygląda się niezbyt stosownie. i tak, jest tak ze względu na modę i marketing. w drugą stronę (jeździć na roklach w kasku rowerowym) wyglądałoby to znacznie lepiej.
  • Odpowiedz
@reventon: Jeżdżę po mieście, mijam mnóstwo różnych osób w bardzo różnych kaskach, trochę to wszystko naciągane. Rozumiem, że trochę tak jest jak piszesz, ale to się chyba zmienia. Ludzie mają wywalone. Z drugiej strony kaski np. MTB no siłą rzeczy muszą być trochę inne, bo upadek w lasach zdarza się jednak częściej niż na DDR. Kaski szosowe, mają być z kolei w miarę możliwości bardziej aerodynamiczne. Ludzie płacą grube tysiące
  • Odpowiedz
@reventon: coś w tym jest. Jakiś czas temu widziałem nastolatka na rowerze szosowym w kasku typowym takim do motocrossu(z daszkiem, szczęka itp.). Oczywiście sobie pomyślałem, że on poje*aby jakiś, a nie racjonalnie, że chłopak może po prostu ma też motocykl i nie chciało mu się kupować drugiego kasku ¯\(ツ)/¯
Ten deskorolkowy "orzeszek" chyba najbardziej uniwersalny jest i przy większości aktywności by wyglądał w miarę spoko, tak że nikt by nie
  • Odpowiedz
@reventon 10/10 to samo z butami: człowiek mógłby w jednych kaloszach cały rok. Ważne żeby trochę większe były żeby na zimę drugie skarpety albo chociaż jakimś ręcznikiem owinąć.
Łączcie kropki, lobby obuwnicze rządzi światem.
  • Odpowiedz
Ojaaaa, ale oszukałem system. Zjeżdżałem na skiturach w kasku szosowym - nie chciało mi się nieść dużego, narciarskiego.
  • Odpowiedz
@Piotr--K: poza tym, że było Tobie przez to było zimno to kaski narciarskie są dostosowane do bardziej ekstremalnych sytuacji niż kurort dla turystów ( ͡° ͜ʖ ͡°)

@syfanalny: bez niczego też możesz p---------ć, co Ci grozi to możesz się u lekarza dowiedzieć...
  • Odpowiedz
@reventon: Same bzdury, rodzaj kasku zależy od wkładanego wysiłku. Jak sobie poskaczesz z kumplami na skwerku to orzeszek jest okaj ale jak masz trasę na 4x80, 4x100 czy 3x110 to trzeba wentylacji bo się zagotujesz. Dawno nie jeździłem na rolkach ale jeszcze mam gdzieś w szafie karbonowe wyścigówy. Coś nieteges kumasz.
  • Odpowiedz
Eh, wiem ze odpowiadam na pastę/zarzutke ale nie moge zasnąć.

Uwielbiam gdy ignoranci próbują na siłę byc tacy wyjątkowi i uchodzić za free thinkerow, od innych ignorantow zlapia trochę plusow a ekspert złapie sie za głowę.

Czy kask na #snowboard różni się od narciarskiego? Nawet k---a nie wiem ale jak znam życie pewnie tak i nie możesz być poważnym snowboardzistą w lamerskim kasku narciarskim. I na odwrót.

Różni
  • Odpowiedz
oho, widzę że macki lobby kaskowego sięgają aż na mirko. ¯\(ツ)/¯

@reventon: nawet gdyby ta foliowo czapkowa teoria była faktem, to skoro on jest z lobby kaskowego które z premedytacją tworzy kaski które psują się po upadku z metra i nie nadają się do dalszego użytku to... na złość im chcesz uprawiać sport w uszkodzonym kasku który już Cię nie chroni, dobra strategia ( ͡° ͜ʖ ͡°
  • Odpowiedz