Wpis z mikrobloga

@Polasz: ja mam i nie pokazuję filmików i zdjęć ludziom, ewentualnie raz na miesiąc rzucę 30s film na rodzinną grupę na whatsup jak mam jakieś ważne wydarzenie czy ciekawe postępy
jako że nie moje dzieci mnie nie interesują to nie maltretuję innych moimi
  • Odpowiedz
  • 482
jako że nie moje dzieci mnie nie interesują to nie maltretuję innych moimi

@niegwynebleid: @Polasz To jest chyba coś, co najtrudniej zrozumieć rodzicom. Nikogo ich dzieci nie interesują, poza nimi i ewentualnie bardzo najbliższą rodziną. Tak wiemy, Brajanek jest wyjątkowy bo tak powiedziała przedszkolanka (plottwist: mówi to każdemu rodzicowi żeby ją lubili xD).
  • Odpowiedz
  • 9
@Krs90

To jest chyba coś, co najtrudniej zrozumieć rodzicom. Nikogo ich dzieci nie interesują, poza nimi i ewentualnie bardzo najbliższą rodziną. Tak wiemy, Brajanek jest wyjątkowy bo tak powiedziała przedszkolanka (plottwist: mówi to każdemu rodzicowi żeby ją lubili xD).

Ale to tyczy się zdecydowanej większości spraw czyjegoś życia. Jak ktoś przesadnie o nim gada to nie jest fajne. Nie tylko dzieci, ale i auta, domu, wycieczek, czegokolwiek. O wszystkim można porozmawiać
  • Odpowiedz
@RKN_: zależy. Jak ktoś ma zajawkę i zna się na temacie na którym ja się nie znam i który nawet niezbyt mnie interesuje, to i tak fajnie posłuchać takiej osoby i co by nie mówić, dowiedzieć się czegoś nowego. A cudze dziecko skaczące, wrzeszczące i robiące dosłownie nic nie jest ani ciekawe, ani w jakikolwiek sposób rozwijające, prędzej irytujące xd o cudzych dzieciach lubię pogadać jak ktoś pochwali się jego
  • Odpowiedz
  • 1
@Sandrinia no jak się ma swoje dziecko to ciekawie też się wymienić doświadczeniami. Ale ogólnie wiele też zależy od rozmowcy ktoś może w miarę ciekawie o czymkolwiek nawijać a inny będzie smecił o tematach teoretycznie ciekawych dla rozmówcy
  • Odpowiedz
Ale to tyczy się zdecydowanej większości spraw czyjegoś życia. Jak ktoś przesadnie o nim gada to nie jest fajne. Nie tylko dzieci, ale i auta, domu, wycieczek, czegokolwiek. O wszystkim można porozmawiać ale z wyczuciem ( ͡° ͜ʖ ͡°)

@RKN_: o to to.

Uwielbiam w biurze słuchac 20 minut o gotowaniu albo o tym ile km na rowerze kto przejechał. Ew co robi kicia jednego czy
  • Odpowiedz
Nikogo ich dzieci nie interesują, poza nimi i ewentualnie bardzo najbliższą rodziną.

@Krs90: @niegwynebleid a widzisz, ja np z kumplami których znam od podstawówki i każdy z nas ma dzieci w podobnym wieku gadam o dzieciach i chętnie słucham jakichś historyjek z nimi związanych. Oczywiście, widujemy się raz na 3 tygodnie i to nie jest temat nr 1, ale bez przesady. To co piszesz brzmi jakbyś miał totalnie w
  • Odpowiedz
@NieBendePrasowac: chłop z mojej rodziny, 40lvl, obraża się bo nie oglądamy filmików jego niemowlaka na SPECJALNEJ grupie na whatsapie. Ostatnio, uwaga - p-------l się ze znów nie zadzwoniliśmy na MIESIĘCZNICE urodzin xd dzieci niektórym ryją beret
  • Odpowiedz