Aktywne Wpisy

smutny_kojot +501
źródło: 20251111_162632
Pobierz
CoDwa +87
Jak to jest że tylko na wykopie marsz niepodległości jest bezczelnie wyśmiewany a tymczasem gdzie się nie spojrzę w świecie realnym albo na tik toku to ma praktycznie 90% poparcia?
#warszawa #marszniepodleglosci #11listopada
#warszawa #marszniepodleglosci #11listopada

Pierwsza myśl jaka nam się narzuca?
- Bogaty cham uważa się za lepszego ponad resztą.
Rzeczywistość?
Zostawiam auto pod sklepem, staje idealnie w liniach, na lewo ode mnie stoi auto, zostawiam sobie i ewentualnemu pasażerowi z auta po lewej miejsce na wejście do auta. Po prawej ode mnie puste miejsce parkingowe. Wracam ze sklepu, na prawo ode mnie zaparkowała zielona osobówka, stoi na linii parkingowej a wręcz stoi na moim miejscu na styk od mojego auta. Pierwsza rzecz to próbowałem otworzyć drzwi od pasażera z ciekawości jak szeroko się otworzą, druga rzecz nie wiem jak kierowca tego auta wysiadł bo chyba przez bagażnik no ale patrzę na moje drzwi, zielony kolor na klamce :)
Wcale się nie dziwie ludziom w drogich autach, że blokują dwa miejsca / stają na kopercie. W tym kraju może 50% ludzi używa mózgu. Teraz Ty wyobraź sobie, że odkładałeś 3 lata na fajny samochód, spełniłeś małe marzenie, podjeżdżasz pod sklep a obok staje pato rodzinka alkusów, stary z dzieciakami wysiada z auta i walą drzwiami w Twoje auto. Niektórzy ludzie naprawdę nie powinni mieć prawa jazdy i praw wyborczych
#przegryw #stopcham #motoryzacja
Gdzie z takim gównem na święty tag
Nie wiem czy tak było, ale wyobraziłem sobie, że jesteś ulańcem 150kg, a tamten spokojnie wyszedł. To byłby znak, że lepiej do sklepu powieś chodzić piechotą, a najlepiej nie do sklepu.
Parking żyje swoim własnym życiem i nie wszyscy potrafią parkować zgodnie z zasadami. Jeden stanie idealnie, drugi potrzebuje więcej miejsca z jednej strony, trzeci ma wywalone. Wyznaczone linie już wtedy nic nie znaczą. Przyjeżdża ktoś, bez znaczenia czym, i jest miejsce do parkowania o normalnej szerokości. Jedyny minus jest taki,