Wpis z mikrobloga

@Pariashu: Ale nie rozumiesz tego, ze platforma rzadzi w koalicji? I dostajac tylko 30% glosow nie MOGA zrealizowac wszystkich swoich obietnic? Bo po prostu koalicjanci musza na to wyrazic zgode???? Az takie ciezkie?
  • Odpowiedz
@mifosto: aż mi się przypomniały czasy podstawówki i gimnazjum, tam też wymyślaliśmy takie usprawiedliwienia typu "nie mogłem przyjść do szkoły bo bolał mnie kciuk"
  • Odpowiedz
@assninja: Ogólnie mam wrażenie, że powiedzenie prawdy zawsze się za kimś ciągnie. Ale to też nie świadczy dobrze o wyborcach, którzy wolą być okłamywani.

Bottom line, jeśli polityka tak wygląda, to ma małe znaczenie, kto rządzi. Nie robi się tego, co trzeba, tylko to, co się komuś spodoba.
  • Odpowiedz
Proponuję wynagrodzenie też 30%

@Pariashu: Ale to jest debilne gadanie, praca w rządzie to nie tylko spełnianie wyborczych obietnic. Co do samej wypowiedzi - jak masz zrealizować wszystko co chcesz skoro nie masz większości - a koalicjanci mają przeciwne postulaty / blokują / nie zgadzają się?
  • Odpowiedz
@Pariashu: tak to jest jak chce się mówić do plebsu prostym językiem - przekrzywi, zrozumie po swojemu albo jak mu umyślni wyjaśnią xd Donek nadal nie ogarnia, że ludzie nie rozróżniają przychodu od dochodu, a co dopiero, że skomplikowany rząd opozycyjny i brak prezydenta nie sprzyja większym reformom xd
  • Odpowiedz
@Pariashu: ogladalem cała tą rozmowę, chociaż bardzo ciężko bo wojewódzki non stop przewijał. Jak ktoś oglądał i dalej nie rozumie prostych prawd co Donald zastał, dlaczego wszystko idzie wolniej niż każdy chciał, to lepiej wybrać partie z prostszym przekazem, betonowaniem sądów i wyrokach pisanych na nowogrodzkiej( ͡° ͜ʖ ͡°) tam wszystko szybko, prosto i konkretnie
  • Odpowiedz
Czyli skoro Nawrocki miał 50% to może spełniać co drugą obietnice ( ͡° ͜ʖ ͡°)

@archubuntu: A Trzaskowski razem z nim w 50% pełni urząd prezydenta Polski, czy jednak porównujesz sytuacje na wskroś inne?
  • Odpowiedz
lepiej wybrać partie z prostszym przekazem

@czemuztak: xDDDD Trzeba mieć naprawdę tupet, żeby zarzucać drugiej stronie prostszy przekaz w sytuacji, gdy Platforma od kilku lat nie ma żadnej tożsamości, żadnego flagowego projektu a jedyny przekaz, jaki puszcza w eter to 8 gwiazdek, co dla Tuskowej gawiedzi wystarcza.
  • Odpowiedz
@archubuntu: no i jako polityk powinien wiedzieć:
1. Do kogo mówi.
2. Jak mówi.
Niestety właśnie bon mot może wygrać wybory. Takie jest społeczeństwo. Szczególnie takie na niższym poziomie rozwoju.
  • Odpowiedz
@salo91: Ale tego typu chwytliwe sformułowania są dobre wtedy, kiedy funkcjonują dobrze nawet bez dodatkowego kontekstu, bo zawsze się moze zdarzyć ktoś, kto go nie zna. W myśll tej zasady stwierdzenie "100 konkretów było na 100% władzy a nie na 30%" nie jest politycznie dobre, bo samodzielnie funkcjonuje słabo i daje wiele miejsc do negatywnej interpretacji.
  • Odpowiedz