Wpis z mikrobloga

@yaszczur ty jesteś zapewne jednym z tych gości którzy „hajlowanie” Muska tłumaczyli skurczem ręki a Berkowicza tym że przecież piwa zamawiał.

Płacą ci za tak naiwne tłumaczenie tak jednoznacznych rzeczy czy to po prostu takie nietypowe hobby?
  • Odpowiedz
@enzojabol Nie jestem, żadnym z typów gości o których mówisz a jeśli już dajesz sobie prawo do oceniania mnie, to najpierw zapraszam na mój profil.
Nie lubię po prostu kiedy ktoś szuka wszędzie taniej sensacji, internet jest tym przesiąknięty. Wszędzie tylko wygrzebywanie powodów do najazdów jednej grupy na drugą (bez znaczenia czego dotyczy).
BTW. "t"woja reakcja jest tego żywym przykładem.
  • Odpowiedz
@yaszczur to nie jest tania sensacja. Założenie TAKIEGO krawata, w takich kolorach ułożonych w taki sposób na TAKIE spotkanie może mieć jedynie dwa wytłumaczenia:

1. Hegseth jest idiotą i zrobił to nieumyślnie
2. Hegseth zrobił to w pełni świadomie żeby prowokować

Zarówno jedną jak i druga opcja przeraża w kontekście tego, że mówimy o kimś na tak ważnym stanowisku.
  • Odpowiedz
Nie lubię po prostu kiedy ktoś szuka wszędzie taniej sensacji

@yaszczur: ale to nie jest tania sensacja. W dyplomacji na tym poziomie wszystko ma znaczenie, a szpileczki można wbijać w najróżniejszy sposób, także przez ubiór. Jeżeli uważasz, że na poziomie sekretarza stanu USA cokolwiek, także krawat, jest dziełem przypadku, to niestety się mylisz.
  • Odpowiedz
@Rubbik:

Najzabawniejsze, że jako źródło podajesz TASS, zapewne po prostu nie wiedząc, że to największe propagandowe ruskie guano ( ͡° ͜ʖ ͡°) Co prawda przyjechał tu straszyć kacapów, że da Ukrainie Tomahawki, ale przecież liczą się kolory na krawacie, a nie możliwość atakowania celów na kilka tysięcy km wgłąb rosji, czego nie rozumiesz? ( )
@bacaa90
  • Odpowiedz
@Rubbik sekretarz wojny? Nie obrony?

Jeśli nie ma wojny to co on robi? Siedzi na bezrobociu? Dla niego korzystne jest jak jest wojna.
  • Odpowiedz
@Rubbik @bacaa90 @enzojabol wykopowi specjaliści ds. analizy języka dyplomatycznego. Marnujecie się tutaj.
W tego typu przypadkach każdy widzi to, co chce zobaczyć. Gość ma też niebieski garnitur, białą koszulę... i wystarczyłaby choćby jakiś czerwony detal do kompletu a nawet bez krawata narracja byłaby taka sama.
  • Odpowiedz
@yaszczur: panie, ten krawat to moze moglby byc randomowo oceniony na jakims spotkaniu ministerstwa obrony US, a nie na takim dosyc kluczowym spotkaniu z zelenskim ktory ma powazny konfilkt z rosja.
"W tego typu przypadkach każdy widzi to, co chce zobaczyć", no nie wydaje mi sie, patrz np na ten moj chat z gemini:
https://gemini.google.com/share/d31068806eca , się wywala jeśli chodzi o ogarnięcie o co chodzi, ale jak się go nakieruje
  • Odpowiedz