Aktywne Wpisy

MonazoPL +109
Ruszamy z nowym #rozdajo – wygraj kartę podarunkową do Allegro o wartości 100 zł!
Aby wziąć udział w konkursie, zaplusuj ten wpis oraz w komentarzu krótko odpowiedz na pytanie konkursowe: Jeśli wygrasz, na co wydasz (lub do czego dołożysz) to 100 zł? ( ͡~ ͜ʖ ͡°)
––––––––––––––––––––––––––––––
Aby wziąć udział w konkursie, zaplusuj ten wpis oraz w komentarzu krótko odpowiedz na pytanie konkursowe: Jeśli wygrasz, na co wydasz (lub do czego dołożysz) to 100 zł? ( ͡~ ͜ʖ ͡°)
––––––––––––––––––––––––––––––
źródło: AirPods 4 Citi
Pobierz
Traczex +175
Dobra skończyłem. 3 lata, dużo pracy ale już mieszkam. Dzięki za porady na tagu #budujzwykopem Powodzenia Mirki.
źródło: scaled_1000021155
Pobierz

Powszechnie nazywa się patologią ludzi, którzy serio często są niezaradni i niepełnosprawni, dostają jakieś grosze w porównaniu do dotacji na np. jachty. Ostatnio widziałem artykuł, który jasno tłumaczył zasady przyznawania socjalu i to serio nie jest tak, że możesz trzaskać jakieś szalone kombo, bo wiele świadczeń się wyklucza i musisz mieć np. umiarkowany stopień niepełnosprawności. Jakby co to artykuł w Nowy Obywatel, mogę streścić bardziej jakby ktoś chciał. I serio nie trzeba wiele, żeby stać się taką osobą, a jak liczysz na ubezpieczalnie w neoliberalizmie przy słabym aparacie państwowym to przypomnijcie czemu tyle ludzi w USA uważało, że prezes UnitedHealthcare zasłużył na swój los?
W Polsce pomnikową ofiarą systemu jest Jolanta Brzeska.
Z drugiej strony mamy Januszy (oczywiście nie mówię o wszystkich z działalnością) nazywanych solą tej ziemi, którzy ciągną z Państwa gruby hajs z dotacji i chwalą się jeszcze "optymalizacją podatkową". Ostatnio np. Friz. A korporacje to jeszcze wyższy level. I to jest ten przykład zaradności.
W mieście wojewódzkim gdzie masz od groma ludzi, pewnie więcej jak połowa ma totalnie gdzieś innych. Jeździ, parkuje i pali gdzie chce, nie zbierają po psie. Niby tak kochają tego pieska, a trzymają go cały dzień w klitce. Ten oczywiście wnerwia sąsiadów, ale co z tego? Ludzi w sklepie traktują jak swoich sługusów. Wielkie oburzenie, bo po 22 nie można kupić alko. Serio myślicie, że to była ta "wolność" za którą wcześniej walczyli Nasi dziadkowie? Nie wiem czy w takiej zbiorowości da się żyć mając totalnie za nic wszystkich dookoła i próbując rozmontować struktury, które to jeszcze jakoś organizują. Choćby minimum empatii ze strony każdego znaczenie poprawiłoby całe miasto bez wydania choćby grosza.
Jak tylko ktoś sugeruje, że to nie jest jednak koniec historii i możemy spróbować popchnąć coś w lepszym kierunku to zaraz jest albo komunistą albo faszystą.
W faudalizmie też pewnie gro myślało, że przecież nie da się inaczej. Tylko takie zmiany wymagają jednak zmiany zbiorowej mentalności. #polityka #lewica #przemyslenia
@saji: jachty to tylko jedna z wielu twarzy neoliberalnych, "zaradnych" psiemciembiorców. Jakby branża horeca była wykluczona z KPO to ci złodzieje zakładaliby kafejki internetowe, żeby kupować sprzęt gamingowy do koparek krypto albo limuzyny, żeby jeździć jako taksówkarze. Ogranicza ich tylko wyobraźnia, nie uczciwość. Tak sobie myślę, że nawet dobrze, że ten projekt zawiera te 1,2% na horeca, bo przynajmniej pisowcy mają
@Soothsayer: i jeszcze na domiar złego konserwy światopoglądowe się dziwią, że jak jesteś dostatecznie wykształcony, to już nie uważasz przemocowej relacji z rodziną, uzależnienia alkoholowego, za normalność. Gdzieś na