Wpis z mikrobloga

Zabolał mnie tyłek, i to bardzo mocno. A wiecie dlaczego? Poczułem ogromnego ku%%}}%sa jaki wchodzi mi od tyłu. Weszła mi jakaś aktualizacja na 16pm (zwlekam z tym najnowszym 26os, dodała mi się tylko najnowsza łatka do starego systemu) , pierwsze objawy to problemy z połączeniem ze starymi, ale poczciwymi airpodsami pro pierwszej generacji. Próbowałem na wszelkie sposoby i nic, oglądam film na iPadzie i nagle ktoś dzwoni na tel, a airpodsy ni cholery nie chcą się przełączyć na iPhona tak jak to działało do tej pory przez ostanie 5 lat odkąd mam te słuchawki, co prawda pchełki mają trzy lata bo dwa razy wymieniałem je na akcji tzw serwisowej (wada fabryczna). No i tak się bujałem z tym dwa dni, co prawda po paru próbach zadziałało ale słabo to wygląda. Dziś kolejny raz problem i wiecie co zauważyłem po tym jak za którymś razem połączyło mnie z airpodsami? Dźwięk jakby jakiś inny, płaski i charczący, jak słuchawki za 20 zł , dopadła mnie nerwica bo przypomniałem sobie że kiedyś dałem za te słuchawki ponad 1300zl. Kulminacja nerwów nastąpiła jak przypomniałem sobie że testowałem dzisiaj zooma na kolegi s25u i pierwszy raz miałem okazje na własnych oczach i rękach porównać ten słynny zoom, mój ajfon wypadł tak słabo jak bym porównywał jakiegoś mojego przeciętniaka do flagowca kumpla, a najgorsze jest to że jak chwilę bawiłem się tym s25u i zobaczyłem jak ekspresowe ma animacje takie jak choćby przy podwójnym kliknięciu zdjęcia w celu przybliżenia to uświadomiłem sobie jakie slow-mo ma ten iOS. Combo przyszło po chwili, przypomniałem sobie że 6 lat temu po przejściu z Samsungs s8 na iPhone XS, miałem problem z odtwarzaniem większych plików PDF, takich jak rysunki/schematy/plany itp. Na s8 takie pliki śmigały jak złoto, a Xs miał spore problemy z odtwarzaniem, a przy większych zoomach na pdfy program się crashowal i wywalało plik, odpalasz od nowa i ta sama sytuacja. Pomyślałem sobie że na moim obecnym ajfonie i po tych sześciu latach, te pliki śmigałyby jak po masełku i wiecie co? Znalazłem je na dysku, pobrałem i na moim 16 PRO MAX ZAS€;€;YM ta sama sytuacja, odpalam pierwszego pdfa, przybliżam odczytać dane i crash, próbuje z innym plikiem i to samo, i wyszło na jaw że pliki z którym radził sobie mój wiekowy jak na dzisiejsze czasy Samsung Galaxy s8, mój prawie najnowszy ajfon po tych wielu latach usprawnień swoich pro procesorów nadal jest jednym wielkim badziewiem. A po przesłaniu pliku do kumpla na s25u pozostał mi tylko wstyd i poczucie wywalonych pieniędzy w błoto. Podsumowując, moje airpodsy z racji tego że nadal są dobrym sprzętem, zostały właśnie ubite aktualizacją, zapewne po to bym kupił te najnowsze bo brzmią jak g0wno, mój prawie najnowszy ajfon nadal nie radzi sobie z plikami które ogarniał s8 na androidzie ponad 6 lat temu. Wszystkie te okrzyki ze nasz najnowszy ajfon jest szybszy i sprawniejszy o xx% od poprzedniego idą w błoto bo poza osłabianiem starszych modeli nie zmienia się NIC. PO raz pierwszy na serio poważnie myślę o powrocie do androida i Windowsa, bo maca z tym durnym macosem już dawno rzuciłem w kąt bo po prostu brak mi sił, nic tam nie działa i większość programów które potrzebuję choćby do pracy nie są wydane na system MacOS, kabaret
#iphone #apple
  • 3
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Fkyt: mam s25u i ip17pm. Niech kolega ci pokaże zdjęcia w ruchu, jeszcze w słabym świetle, potem pochwali się SoTem, zmierzy temperaturę w AA, porównajcie zasięg w budynku, zajrzyjcie na subreddit s25 oraz poczytajcie jak historycznie samsung dowoził oraz dowozi aktualizacje do zeszłorocznych i starszych modeli. Szybko Ci przejdzie złość czy tam zazdrość.

btw jak masz jakieś problemy z softem to w tej sytuacji nie masz co zwlekać z aktualizacją
  • Odpowiedz
@Fkyt: miałem a bardziej mam s24 ultra, tylko że w szufladzie xD Tego gówna nie da się używać, zdjęcia w ruchu to loteria z tendencją do tego że zdjęcie bedzie z-----e. Grzeje się to g---o na potęge. Zasięg ... zależy gdzie. W wojewódzkim jest okej ale troszkę dalej to już lipa xD To co się działo z aktualizacją do OneUI 8 to już przebiło wszystko - ciągłe obiecanki, cacanki czego
  • Odpowiedz
@Fkyt: dziwna sprawa, bo ja na starszym (15 pro max) z tymi airpodsami problemów nie miałam. Ale przeszłam na 26 jak tylko była public beta. Wszystko śmigało jak złoto. U matki na 11 pro przed upgrade systemu było też wszystko cacy - odziedziczyła airpodsy pro 1 po mnie (chciała te, a nie nowe, no uparła się, to ja kupiłam pro 3, a moje ma w spadku :/). A słuchwki ładnę
  • Odpowiedz