Wpis z mikrobloga

#redukcja #mikrokoksy #mirkokoksy

Czy dużo mięcha spadnie przy redu 1000 kcal?

Mam 30% bf 100kg. Robię tylko w domu pompki, podciągania, brzuszki, bieganie. Chcę zejść do 15% i maksymalnie ograniczyć spadek mienśni. Przy 300-500 kcal, to będzie trwało wieki, stąd pytanie o więcej. Ewentualnie raz na tydzień wejść na lekki plus, około 100-200 kcal, żeby hormony nie szalały.

Jak najlepiej to ugryźć?
  • 12
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@artur-artur-098: pytanie, ile tych mięśni w ogóle masz. Sądząc po takim otłuszczeniu, to raczej niewiele, więc teoretycznie możesz robić co chcesz. Tylko jak świat długi i szeroki, to nie znam osoby, która wytrzymała takie 1000 kcal na dłuższą metę i przy okazji nie rozwaliła sobie zdrowia.
  • Odpowiedz
@artur-artur-098: Mięcha spadnie tyle co przy -500 jakieś marginalne ilości, nie ma większego mitu niż ten święty "katabolizm", o ile twoja dieta nie przypomina obozowej to będzie git
Inna sprawa ile takie deficyt można ciągnąć, raczej nie ma sensu zaczynać od czegoś takiego na starcie redukcji, zwłaszcza gdy masz kilkanaście kilogramów do zrzucenia. Możesz być ten jeden na milion, ale większość ludzi odbija potem do starych przyzwyczajeń i jojo ich
  • Odpowiedz
@DorodnyTucznik: a to nie tak, ze musisz spalic/zrobic deficyt 7000 kcal zeby zejsc 1kg masy tłuszczowej w dol?

7000 kcal na 500 deficycie to 14 dni

w k---e dlugo

zeby walic 1kg na tydzien to bys musial przeciez deficytowac 1000-1100 kcal...
  • Odpowiedz
@Saprofit: podpinam się o to co się może ze zdrowiem stać. Masy mięśniowej 67,5 kg wg dexa scan. nie chodze już na siłkę, tylko w domu sobie porobię, to co napisałem. ostatnio jak raz byłem sprawdzić maksy to 150 kg w martwym i 130 na klate. Stąd fajnie było by utrzymać ten poziom przy redu i potrzeba zejść z 15 kg fatu, o ile nie stracę dużo masy mięśniowej, bo
  • Odpowiedz
@bartt345: coś tam ćwiczyłem, ale nigdy nie redukowałem i nie mam w tym doświadczenia. dopóki nie zrobiłem dexa scan to zanizałem sobie o 5-10% bf (po co ja te badania robiłem :D) a 1k kcal przez miecha i tydzien na lekkim plusie? to wytrzymam tak długo?
  • Odpowiedz