Aktywne Wpisy

wfyokyga +29
Mnie r---------a że niemcy pod koniec wojny, mieli już celowniki optyczne i noktowizyjne.
źródło: temp_file1727008429886548071
Pobierz
Ubrania robocze
Jak słyszę te dwa słowa to aż mam ciarki po plecach.
Słuchajcie Mirki tego, pochodzę z gospodarstwa rolniczego i powiem Wam jedno: jakieś 80-90% mojej garderoby przez większość życia to były UBRANIA ROBOCZE. Jak zakładałem nawet dresy, mające może 6-12 miesięcy, to zawsze był krzyk:
"JEZU CHRYSTE DLACZEGO TO ZAKŁADASZ SKORO TO NOWE A MOŻESZ ZAŁOŻYĆ STARE UBRANIE
Jak słyszę te dwa słowa to aż mam ciarki po plecach.
Słuchajcie Mirki tego, pochodzę z gospodarstwa rolniczego i powiem Wam jedno: jakieś 80-90% mojej garderoby przez większość życia to były UBRANIA ROBOCZE. Jak zakładałem nawet dresy, mające może 6-12 miesięcy, to zawsze był krzyk:
"JEZU CHRYSTE DLACZEGO TO ZAKŁADASZ SKORO TO NOWE A MOŻESZ ZAŁOŻYĆ STARE UBRANIE
źródło: Ubranie na 5 pokoleń
Pobierz

źródło: temp_file8700664607974166488
Pobierz@olito: zmieniłeś alko na kompot? Słabo. Daj znać, jak będziesz na metadonie. Nie no, żarcik. Chwali ci się odstawienie substancji, która rujnowała ci życie. Trzymaj się i nie puszczaj.
Szacun, napije się herbatki za twoje zdrowie (。◕‿‿◕。)
Ja zawsze piłem tylko okazyjnie, ale zważywszy że społeczeństwo pije coraz więcej to ja 3 lata temu przestałem pić nawet okazyjnie .. i to było super postanowienie.
1. Korzystałeś z jakiejś farmokologii, grup wsparcie?
2. Czy szukałeś przyczyn picia (poza oczywiście znajomymi itp.) - jakieś głębsze traumy np. z dzieciństwa
3. Jakie miałeś początki? Były momenty zwątpienia, czy jakieś krzywe akcje?
Jeszcze raz - wielkie brawo, życie na trzeźwo jest życie, to po alko to zwykła iluzja...
1. Mała prywatna grupa wsparcia na FB prowadzona przez znajomą z podobnym problemem.
2. A-----l towarzyszył mi w różnym natężeniu od czasów nastoletnich, więc to na nim zbudowałem mechanizmy odczuwania przyjemności, radości itp. Czy to traumy? Wszyscy wtedy pili.
3. Były momenty z wątpienia, bo brakowało mi najbardziej bodźców dających euforię. Moje samopoczucie jest teraz raczej constans i niewiele rzeczy powoduje u mnie przesadnie wielką radość. Przez 5 lat nigdy
3. Temat dopaminy jest ciekawy, pytanie czy nie zamieniłeś alko na inną 'darmową szybką łatwą dopaminę'? To może być cukier, cola, instagram, czy fapanie. Robiłeś sobie kiedyś detoks dopaminowy? Ja osobiście polecam, wówczas masz taki bonus, że np poranna kawa smakuje i pachnie
@olito: mozesz rozwinac?