@Gieremek: a czym miałby być jeszcze dla prywatnej osoby, która nie pracuje w jakichś służbach tropiących ćpanie i zwłoki? No ewentualnie myśliwym jeszcze się mógłby przydać.
@Romska_Palo_Ul_Laputa: znałem kiedyś złodzieja, takiego co łapał za klamki wchodził w bialy dzień dobry cudzych domów. Ludzi sie absolutnie nie bał, tylko przed psami uciekał.
@Romska_Palo_Ul_Laputa: zjeść ciastko i mieć ciastko. Chcą właśnie pokazać swoją siłę i niezależność biorąc psa, który ma krótszy okres przydatnosci, niż mąż czy dziecko, a w razie czego można uśpić lub zostawić w lesie i problem rozwiązany. W praktyce jest jeszcze więcej roboty, bo mąż/dziecko pójdą do kołchozu, a psa trzeba cały czas pilnować.
@Romska_Palo_Ul_Laputa: psy w dużych ilościach chronią nas przed zalewem muzułmańskimi imigrantami ( ͡°͜ʖ͡°) Muzułmanie nie lubią psów, ponieważ jakiś kiedyś pogryzł Proroka, więc posiadanie psa jest w obronie wiary katolickiej ( ͡~ ͜ʖ͡°)
@Romska_Palo_Ul_Laputa: rozpad wielopokoleniowych rodzin i duży transfer ludzi "ze wsi" do miast. Ludzie mają potrzeby stadne, dawniej to były dzieci i znajomi a teraz jest pies. A ludziom którzy żyli na wsi lub w małych miasteczkach po prostu brakuje zwierząt i tak jak je mieli tam, tak teraz mają w mieście. A że gęstość zaludnienia w mieście wzrosła niemiłosiernie, no to i gęstość psów też.
@Romska_Palo_Ul_Laputa: No widzisz, a mimo to ludzie nadal wolą mieć przy sobie te „cuchnące bestie” niż niektórych dwunożnych złośliwców :) Coś w tym musi być!
@Romska_Palo_Ul_Laputa: widać wiejski mindset, gdzie pies jest elementem systemu alarmowego
No ewentualnie myśliwym jeszcze się mógłby przydać.
Komentarz usunięty przez moderatora
@Romska_Palo_Ul_Laputa: zjeść ciastko i mieć ciastko.
Chcą właśnie pokazać swoją siłę i niezależność biorąc psa, który ma krótszy okres przydatnosci, niż mąż czy dziecko, a w razie czego można uśpić lub zostawić w lesie i problem rozwiązany.
W praktyce jest jeszcze więcej roboty, bo mąż/dziecko pójdą do kołchozu, a psa trzeba cały czas pilnować.
@kamiloo3322: wytłumacz mi prosze jak nauczyłęś psa żeby nie liniał
@Leniek: i na pewno nie śmierdzi jego piesek bo go myje chociaż raz na tydzień prawda @kamiloo3322 ?
Co mnie "rozwala" w większości
źródło: pobrane (6)
Pobierz