Wpis z mikrobloga

#banki #firma #ksiegowosc millenium #ing
Hej zakładam działalność w której będę wystawiał jedną fakturę co miesiąc. Korzystał ktoś z Was z samodzielnej księgowości w milenium albo Ing?
W milenium najpierw jest za free a później 30 pln miesięcznie - nie są to duże koszty ale może jest coś tańszego jeszcze?
  • 12
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@glowaWDZ: krzyżyk na drogę, jak szukasz czegoś tańszego niż 30pln/mc. Ja bym szukał czegoś co poprowadzi za rączkę.

Wiesz że jak najebiesz w podatkach, to po 5 latach urząd może się odezwać po zapłatę zaległych kwot z odsetkami, jakich nie zaznasz na wolnym rynku, no może u lichwiarza.
  • Odpowiedz
  • 0
@timek1119: Noobem jestem ale skąd będę wiedział ile mam wysłać do zusu? Chciałbym maksymalnie prosto mieć taki infakt przykładowo wszystko mi policzy chyba? A tutaj coś samemu będę musiał liczyć?
  • Odpowiedz
@glowaWDZ: W PUE wystarczy wpisać kwotę dochodu za miesiąc i program sam obliczy składkę zdrowotną (społeczne też powinien, ale nie jestem pewny bo wysyłam tylko zdrowotną). A składki na społeczne i tak są stałe i wystarczy je wpisać w pierwszej deklaracji, a później automatycznie się przenosi na kolejne deklaracje.
  • Odpowiedz
@glowaWDZ: Infakt generuje ci XML kltóry wgrywasz do ZUS i ytam jest ile ZUSu, akurat na ryczałcie co miesiąc tyle samo masz, zmienia sie gdy próg przekraczasz. w wfrima możesz nawet deklaracje ZUS wysłac prosto z aplikajci bez logowania się do PUE
  • Odpowiedz