Świństwo? Nie zdziwi mnie, jak był zapis w umowie lub zawarto to w słownym porozumieniu, o możliwości wykorzystaniu zdjęć w celach marketingowych.
Kochani, powiem wam z zawodowego punktu widzenia - wielu fotografów w formie barterowej robi sesje zdjęciowe za np. możliwość ich wykorzystania do celów właśnie promocyjnych. Tak samo w przypadku sesji płatnych - możecie mieć zapis w umowie, że fotograf może wykorzystać wasze zdjęcia do celów marketingowych. Wszystko zależy od tego, co jest zawarte w umowach, co sami podpisujecie i na co się godzicie.
Także nie zdziwi mnie totalnie, jak Agata się dogadała/podpisała i nie doczytała całej umowy, a teraz wychodzą kwiatki. (。◕‿‿◕。)
@amanda12: Ciekawi mnie z kim ona teraz jest bo mówiła jakiś czas temu na storiskach że jej partner ją wspiera a Kubusia ponoć olała tuż po programie. Jeśli wróciła do rajdowca to bycie małolatą jest słabym tłumaczeniem.
@amanda12 jprd laska ma całe życie cierpieć za jakieś głupoty. Może była po prostu naiwnym dzieciakiem. Gdzie byli jej rodzice jak miała naście lat. Takiego Mialana matka niańczy do 30
@noicyk Jeżeli jesteś naiwnym dzieciakiem, to szukasz odpowiedniego menagera lub właśnie prosisz o wsparcie rodziców w takich kwestiach. Mnie w szkole uczono (a jestem starsza od Agaty), że umowy dokładnie czytamy. Miała sporo czasu na wycofanie zgody na wykorzystanie wizerunku (a tak, może to zrobić), a zrobiła dopiero teraz aferę, jak foty pojawiły się na wykopie (づ•﹏•)づ
@amanda12: ona ma 24 lata obecnie, kiedy te błędy robiła to za małolata tak?, licząc na stare to było jakieś 30 lat temu, . Heh... oczy krwawią, jak się czyta takie farmazony.
Świństwo? Nie zdziwi mnie, jak był zapis w umowie lub zawarto to w słownym porozumieniu, o możliwości wykorzystaniu zdjęć w celach marketingowych.
Kochani, powiem wam z zawodowego punktu widzenia - wielu fotografów w formie barterowej robi sesje zdjęciowe za np. możliwość ich wykorzystania do celów właśnie promocyjnych. Tak samo w przypadku sesji płatnych - możecie mieć zapis w umowie, że fotograf może wykorzystać wasze zdjęcia do celów marketingowych. Wszystko zależy od tego, co jest zawarte w umowach, co sami podpisujecie i na co się godzicie.
Także nie zdziwi mnie totalnie, jak Agata się dogadała/podpisała i nie doczytała całej umowy, a teraz wychodzą kwiatki. (。◕‿‿◕。)
źródło: Zdjęcie z biblioteki
PobierzKuba też mówił, że ogólnie nie był zadowolony z tej sytuacji ze zdjęciami także… (⌒(oo)⌒)
Komentarz usunięty przez autora
I żeby nie było - totalnie nie popieram
źródło: 1000029266
PobierzKomentarz usunięty przez autora