Wpis z mikrobloga

Tak sobie pograłem parę godzin i nie umiem się pozbyć ambiwalentnych uczuć odnośnie tej gry. Tak, starając się być obiektywnym jest dobra, a na pewno znacznie lepsza od 2042... Ale dopuszczę się herezji i powiem, że grało mi się lepiej w 2042 i nie umiem się tego wrażenia pozbyć. Może też być w tym kwestia, że w demografii graczy jestem już dziadem i nie umiem into strzelanie, ale czasami po prostu czuję się w tej grze nie fair.
Brakuje mi w tej grze down time, jakiegoś momentu na zebranie się do kupy i zaplanowanie ataku, większość map to totalna r--ź i ostrzał z każdej strony, nawet z pleców. Nie pomaga mi też fakt, że większość to mapy miejskie z dużą ilością okien i dachów przez co cały czas czuję się zaszczuty i zestresowany że ktoś mnie trzyma na muszce xD Wiem, że 2042 był przegięciem w drugą stronę, a mapy były tragiczne. Ale tam miałem miejsce na oddech (nawet za dużo miejsca), a tu mi tego brakuje. No i wszystko jest strasznie klaustrofobiczne.
Nie wiem o co chodzi, ale czuję że nie mogę dobrze opanować broni. Dystans 40m+ to już konieczność tapowania, bo ostrzał ciągły leci w kosmos.
No i widoczność, wszystko się świeci jak psu j---a, przez okna nic nie widać, przeciwnicy też są słabo widoczni.
UI to też wg mnie dramat, przeklikiwanie się przez milion miejsc żeby dodać celownik do broni, albo w ogóle zespawnować się na mapie też mnie irytuje.
Może po prostu jestem już stary ( ͡° ʖ̯ ͡°)
#battlefield
  • 6
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Petroner: Mogę Ci dać taktyczny tutorial jak sobie radzić. Działa we wszystkich grach, paintballu oraz irl ( ͡°( ͡° ͜ʖ( ͡° ͜ʖ ͡°)ʖ ͡°) ͡°)
  • Odpowiedz
@SgtPepper1942: no więc:
1.Unikaj ekspozycji
2.Nie zmieniaj miejsca w którym się znajdujesz zbyt często chyba, że to konieczne
3.Nie wchodź za linię frontu bez wsparcia
4.Crosshair placement(nie patrz się w ziemię i inne bezsensowne miejsca)
5.Używaj swoich ziomków jak tarczy na pociski w celu detekcji
  • Odpowiedz
  • 0
@csth97: +1, szczególnie że przyszło mnóstwo CODziarzy i granie tym sposobem to jest 25+ fragów na mecz gwarantowane, eliminacja bambików skaczących po otwartym terenie.
Dodałbym używanie granatów dymnych, szczególnie w Rushu, albo jak pchasz przez otwarte pole i używanie prone, jest mnóstwo niskich osłon, za którymi można się chować.
Ogólnie mi się gra zajebiście, skłonny jestem powiedzieć że lepiej niż w 4, brakuje tylko większych map.
  • Odpowiedz