Wpis z mikrobloga

Moim zdaniem Andromeda (kanał na yt) to jakiś analityk wywiadu który czyta kanały na telegramie, wiadomości i inne raporty. Przy okazji, a może i na zlecenie, robi treście na yt.

Mniejsza o to. Robi i tak dobrą robotę.

#yt #rosja #wojna #ukraina #andromeda #youtube
  • 21
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 16
@Kosmiczny-Duch: Zdecydowanie nie jest Ukrainką. Po sposobie wypowiedzi i niektórych gwarowych naleciałościach można powiedzieć, że albo jest gdzieś z Wielkopolski/Kujaw, albo robiła magisterkę w Poznaniu.
  • Odpowiedz
via Android
  • 12
@JemKredki1983
Robi bardzo dobra robotę. Podobne kanały powinny byc w zachodniej europie szczególnie tej sympatyzującej z ruskimi (Austria, Niemcy, Węgry).
Niech obala mit pieknej i dzikiej syberii gdzie ludzie żyją zgodnie z naturą w drewnianych chatach bez instagrama i cieszą sie życiem.
  • Odpowiedz
@uleimhc: a ona nie jest reporterką z Polskiego Radia? Kiedyś słuchałem jakiejś audycji na temat rosji czy ukrainy i jestem pewny że słyszalem jej głos jako prowadzącej audycję
  • Odpowiedz
  • 0
Po sposobie wypowiedzi i niektórych gwarowych naleciałościach można powiedzieć, że albo jest gdzieś z Wielkopolski/Kujaw, albo robiła magisterkę w Poznaniu.

@jl23 masz jakiś przykład?
  • Odpowiedz
@jackpie: xD jakim cycem, wysoka szczupła laska z miską A. A materiały robi super, dosłownie tzw prasówka. A co ja lubię najbardziej, że szuka różnych tematów, spojrzeń. Polecam serię z byłego miasta górniczego, jest wszystko, cały ruski mir.
  • Odpowiedz
@BenAli: Na przykład "pener" i "penerstwo". To jest słowo, które bardzo trudno w ogóle przetłumaczyć na powszechny polski, a które jest dość powszechne w Poznaniu. I to jest tak specyficzne słowo, że nawet słoiki rzadko kiedy je w ogóle przyswajają.

Nawet jak się mieszka gdzieś w Gnieźnie albo Pile, można nie mieć z nim większej styczności.
  • Odpowiedz