Wpis z mikrobloga

Dlaczego w Polsce nie wprowadzi się prawa takiego jak np na Islandii, że aby mieć psa w bloku, to trzeba mieć zgodę wspólnoty? Normalni ludzie mogliby żyć bez odgłosu ujadania za ścianą, bez smrodu kundla na klatce, bez gówna przez blokiem, bez obszczanej elewacji. A psiarze po prostu koncentrowaliby się w innych blokach, gdzie nawzajem cieszyli by się ujadaniem, smrodem i syfem, który tak lubią.

Jesteś za?
#psiarze #psy #pytaniedoeksperta #pytanie
  • 163
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

o widzisz, jak ci przeszkadza sranie i szczekanie, to zglaszaj służbom sranie i szczekanie donosząc na wlascicieli psów, którzy nie kontrolują swoich zwierząt

@uirapuru: Z chęcią bym to zrobił, ale jak mam ustalić właściciela gówna, albo ujadające kundle na co drugim balkonie? W tym kraju nic się nie da z tym zrobić, muszą być zakazy, nie podoba się to se kup działkę, postaw domek i trzymaj tam i 10 kundli.
  • Odpowiedz
@dktr: zgłaszanie konkretnych wlascicieli, ktorych psy szczają na elewacje i szczekają przeszkadzając innym, a co myslales ? :D jak to jest taki wielki problem, to niech wspolnota kupi kamery i oplaci ciecia ktory bedzie w nie patrzyć 24/dobe :D a jak jednak nie jest, to juz zamknij morde

bo przeciez nie wytniesz wszystkim ludziom jak leci prawa do posiadania psa, komuszku xD
  • Odpowiedz
@uirapuru: Czyli jak zwykle zero konkretów, zgłaszać se można tak samo jak graffiti na ścianach. Zajmuje się zawodowo monitoringami i już kilka wspólnot prosiło o zgranie materiału z całych dni aby sprawdzić kto szcza na ich elewacje, nie wiem jak się skończyła sprawa ale ktoś tam z tym walczy, z jakim skutkiem nie wiem. Gdzie ja piszę o wszystkich ludziach? Mowa o mieszkaniach w budynkach wielorodzinnych i to jest kwestia
  • Odpowiedz
@dktr: aha, czyli ze gadam z jakims dziadem inwalidą z ochrony :D idz walnij sete za żabką a nie bierzesz sie za ukladaniem zycia ludziom, cieciu xD
  • Odpowiedz
@uirapuru: Tak instalator monitoringów to cieć, gratuluję znajomości tematu. Trzeba się tym zająć i w końcu to nastąpi, będą osiedla wolne od tego j------o jazgotu i smrodu szczyn, psiarze niech się kiszą razem w swoich budach z swoimi burkami.
  • Odpowiedz
Jestem za
Jestem chorym psychicznie psiarzem i jestem przeciwko
@nowszyja: A mógłby troszkę szerzej to rozwinąć? Nic osobistego, ciekaw jestem jak można być jednocześnie za i przeciw we własnym wniosku..
  • Odpowiedz
@nowszyja gdzie Ty mieszkasz, że parę psów robi taki b----l na klatce? To raczej kwestia ludzi per se, ich braku edukacji i kultury osobistej. Mieszkam w bloku, gdzie w co trzecim mieszkaniu jest pies i klatka jest czysta, bez żadnego smrodu gówna, czy innych problemów. Tak, psy wyją i szczekają, mam takich kilka psich szczurów luźno latających pod blokiem i ich dziamdzianie jest w---------e, bo triggeruje je praktycznie wszystko, ale tak
  • Odpowiedz
  • 3
Tak, psy wyją i szczekają, mam takich kilka psich szczurów luźno latających pod blokiem i ich dziamdzianie jest w---------e, bo triggeruje je praktycznie wszystko, ale tak samo mógłbym powiedzieć o dzieciach sąsiadów, które się drą w wniebogłosy

@gengar: kolejny co zrównuje psy z dziećmi. Psy w blokach są egoistycznym kaprysem! I w Polsce jest ich zdecydowanie za dużo. Dodajmy do tego kulawe prawo. W Niemczech jak kundel ujada, to się
  • Odpowiedz