Wpis z mikrobloga

Dlaczego w Polsce nie wprowadzi się prawa takiego jak np na Islandii, że aby mieć psa w bloku, to trzeba mieć zgodę wspólnoty? Normalni ludzie mogliby żyć bez odgłosu ujadania za ścianą, bez smrodu kundla na klatce, bez gówna przez blokiem, bez obszczanej elewacji. A psiarze po prostu koncentrowaliby się w innych blokach, gdzie nawzajem cieszyli by się ujadaniem, smrodem i syfem, który tak lubią.

Jesteś za?
#psiarze #psy #pytaniedoeksperta #pytanie
  • 163
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Logan00:amebo bo inaczej Cię nie nazwę, teraz pracujesz na emeryturę starszych osób które na ów emeryturze już są, kiedy Ty będziesz zbliżał się do wieku emerytalnego, młodzież ( czyt. Jeszcze nie narodzone bąbelki ) właśnie będą wchodziły na rynek pracy i zaczna odkładać składki na twoja emeryturę, składki są wydawane na bierząco a nie przechowywane przez 50 lat czekając aż osiągniesz wiek emerytalny pustaku
  • Odpowiedz
  • 0
@nowszyja ja np, mieszkam w bliźniaku, i zapytałem sąsiadów czy wyrażają zgodę na psa, odpowiedź zwykle była typu: czy cię p------o że o takie rzeczy nas pytasz, chcesz to weź psa c--j nam do tego... No i mam pieska xd
  • Odpowiedz
@nowszyja: sam mam pieseła ale w domu na wsi u rodziców i popieram co OP napisał. Trzymanie psów w blokach to jest dramat. Szkoda mi wręcz tych zwierząt
  • Odpowiedz
@Vexo0 słowo kluczowe to imigranci ,dokładnie tek to bedzie wyglądać, przeciez naszą demografii jest w fatalnym stanie ,naturalnie wiec ,ze bedize jak np teraz w krajach zachodnich.
  • Odpowiedz
to samo bąbelki

@Logan00: dopóki nie wprowadzą full liberalnego prawa, że każdy pracuje na swoje życie, czyli raczej nigdy, takie argumenty to szuryzm. Jeśli muszę tłumaczyć dlaczego, to albo jesteś zbyt odklejony albo sfrustrowany = szkoda czasu.
  • Odpowiedz
@nowszyja: jestem za, ale idźmy też dalej, skoro kopiujemy rzeczy działające gdzie indziej - jak chcesz mieć samochód, musisz zapewnić mu miejsce do parkowania i mieć na to kwit. Masz jedno i chcesz drugi - to kup również drugiej miejsce.
  • Odpowiedz
Nie wiem czy amebko wiesz, ale każdy odkłada na swoją emeryturę. Ja

@Logan00: xddddddddddddddddddd

Pomijajac wohenke psy vs dzieci
To twoje pieniazki znikaja jak tylko je wplacasz, bo system jest ulomny
Jestes naiwny ogolnie puszac takie rzeczy
  • Odpowiedz
@ChamskoCytuje: Ja się nie chce mieć dzieci tylko wychowywać psa, to trudno się dziwić, że rządy szukają alternatyw. Tak jak napisałem, pies nie zarobi na emerytury i podatki. Jest tylko zbędnym obciążeniem dla gospodarki i środowiska.
  • Odpowiedz
Jestem ZA! Nawet bardzo ZA!

Skoro już wchodzimy w fazę totalnej kontroli społecznej, to jedźmy po całości. Czas zrobić porządek z całą resztą patobehawiorów lokatorskich. Zgoda wspólnoty na psa? Super! Ale to dopiero początek oczyszczenia bloku z hałasu, smrodu i chaosu.

Oto mój manifest porządnego obywatela 2137 A.D., czyli:
  • Odpowiedz
bez smrodu kundla na klatce, bez gówna przez blokiem, bez obszczanej elewacji

@nowszyja: gdzie ty zyjesz typie, w chlewie? juz zeby o tym jak ktos w bloku przejdzie z psem z klatki do mieszkania w 30 sekund pisac "bez smrodu kundla na klatce" to trzeba miec ujemne IQ i byc niedorobionym mentalnie/umyslowo. nie, nie mam psa.
  • Odpowiedz
Dlaczego miałbym zdechnąć z głodu? Rozumiem, że bezdzietni co mają 70 lat albo im umiera dziecko to na drugi dzien umierają?

@Logan00: Tak, jakby nikt nie mial dzieci tylko psy to by zdechli. Dlatego nie mozna porownywac psa z dzieckiem.
  • Odpowiedz