Wpis z mikrobloga

Dlaczego w Polsce nie wprowadzi się prawa takiego jak np na Islandii, że aby mieć psa w bloku, to trzeba mieć zgodę wspólnoty? Normalni ludzie mogliby żyć bez odgłosu ujadania za ścianą, bez smrodu kundla na klatce, bez gówna przez blokiem, bez obszczanej elewacji. A psiarze po prostu koncentrowaliby się w innych blokach, gdzie nawzajem cieszyli by się ujadaniem, smrodem i syfem, który tak lubią.

Jesteś za?
#psiarze #psy #pytaniedoeksperta #pytanie
  • 163
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@ChamskoCytuje: Być może i tak można to odebrać, ale taka interpretacja zazwyczaj nasuwa się tym, którzy nie rozumieją systemu w jakim funkcjonują. Mówiąc oględnie, w-------ą mnie idioci, którzy zrównują dziecko z psem, nie mając jakiejkolwiek świadomości ekonomicznej.
  • Odpowiedz
@Logan00 ale się nam tu psiarz przedstawił XD sami pokazujecie, że razem ze smyczami i kagancami dla psów, trzeba jeszcze wprowadzić badania dla właścicieli tych zwierząt.
  • Odpowiedz
@nowszyja: ja bym poszedł o krok dalej i wprowadził prawa jak w Szwajcarii, że po pewnej godzinie nie można hałasować, a nawet wyrzucać śmieci (bo to też tworzy hałas). Wiem, że wg polskiego prawa jest coś takiego jak cisza nocna bodajże po 22:00, ale w praktyce widzę, że 90% Polaków ma to w dupie. Wczoraj np. o 22:30 szedłem do sąsiada z góry powiedzieć mu, żeby j----y przestał grać w
  • Odpowiedz
  • 2
nie zesraj się cioto idź zrób kiełbasek z gwoździami xd może kiedyś mama ci powie że cię kocha

@MSlomiany: ja dałem rozwiązanie dobre dla psiarzy, bo żyliby w blokach z innymi psiarzami, w smrodzie i syfie który tak lubią, a ten tak się oburzył ( ͡° ͜ʖ ͡°) Pilnuj kundla, a nie reaguj agresją na wykopie.
  • Odpowiedz
@nowszyja super! Do tego sprowadzamy prawo że jak ktoś chce się wprowadzic do bloku a nie ruchał w ostatnim roku to musi mieć zgodę wspólnoty. Wiadomo, że incele to poważne zagrożenie, nie każdy chce mieszkać z creepem, a i nie malo bylo incelskich ataków na niewinnych ludzi!

Brzmi abstrakcyjnie i kretyńsko? Zrównuje ekstrema z ogółem? Hmmm.....
  • Odpowiedz
Ja bym jeszcze każdego psa opodatkował i w tedy zobaczymy ile miłości było by do piesków

@piteross: na wzór niemiecki odprowadzania podatków na swój kościół? ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
samochodzik tez za zgoda wspolnoty, to tylko zbedny luksus, zabaweczki dla niedojrzalych emocjonalnie chlopcysiow, kopca, parkuja gdzie popadnie, nie umieja jezdzic, no i ofc dra p---e x)

@Aaso: tak i jako osoba z poważnymi problemami zdrowotnymi musiałbym z buta zasuwać 4 km do roboty, bo jedyne na co mógłbym liczyć od państwa to renta która by pokryła kredyt hipoteczny.
Dobra nie trolluj ;)

@Lancor911 bo ciężko przepchnąć przepis, gdy
  • Odpowiedz
@Magiel-19:

Kolejny idiota próbuje zrównać dziecko z psem. Jak rozumiem twój pies zarobi na twoją emeryturę?

Ja zarabiam na swoją emeryturę i co mnie obchodzi w jaki sposób Państwo zapewni finansowanie?
Skoro ma jej nie być to niech nie potrącają mi składek.
  • Odpowiedz