Wpis z mikrobloga

Czy w automacie bez auto hold ręcznego można przestawić skrzynie na N i zaciągnąć ręczny stojąc w korku ? Suche DSG dq200. Opinie specjalistów podzielone, jedni że nigdy, inni że warto i dobre dla skrzyni, inni że w mokrych tak a suchych nie.

#vag #skoda #vw #motoryzacja #samochody #dsg #volkswagen #seat
  • 11
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@niemodnie w tej skrzyni możesz jest to zautomatyzowany manual, więc sprzęgła nie rozdzielone tylko skrzynia ma na zębach luz wrzucony. Pytałem o to jak mi program robili w skrzyni i tak mi to wyjaśnili ja tego nie praktykuje.
  • Odpowiedz
@niemodnie: no auto hold tak działa, że jak nie naciśniesz gazu, to sam stoi w miejscu. W klasycznym automacie auto by się powoli toczyło.
Zaciąganie ręcznego czy to elektrycznego, czy na lince nie ma sensu na światłach moim zdaniem. Jak masz elektryczny ręczny, to mocniejsze dodanie gazu samo zwalnia ręczny.
  • Odpowiedz
  • 0
@dict: nie ma elektrycznego ręcznego, jestem na etapie zakupu. W manualu zawsze w korki luz i ręczny i git, tu jakbym miał całe życie trzymać ten hamulec w krakowskich korkach to chyba szukam auta z auto hold koniecznie :d ale n i ręczny by ok było
  • Odpowiedz
  • 0
@NuklearnySzpadel: no właśnie też dochodzę do tego wniosku. No nic, jazdę próbną zrobię i zobaczę jak to jest w praktyce ale jak czytam to ten auto ręczny w automacie na ogół jest standardem jednak
  • Odpowiedz