Wpis z mikrobloga

@zomowiec: Obejrzalem filmik ktor wrzuciles, w jaki sposob w dzisiejszych czasach ktos ma kupic dom czy mieszkanie bez kredytu? No niestety ceny tak polecialy do gory, ze nikogo nie satc aby kupic za gotowke a jak bedziesz chcial oszczedzic kase na kupno domu wynajmujac to nigdy to sie nie stanie bo wynajem bedzie drozszy niz rata kredytu. Rozumiem idea nie zadluzania sie kartami kredytowmi po to aby zyc ponad stan
  • Odpowiedz
  • 1
@DrGreen_2 ale on właśnie tak mówi
: zeby pozbyć się wszystkich kredytów oprócz mieszkaniowego uczciwy. Kredyt mieszkaniowy to najlepszy kredyt jakim można mieć:)

@scriptkitty
Dzięki temu że go słuchałem dziś odkładam 71% mojej wypłaty co miesiąc

@scriptkitty dokładnie tak jak mówisz
  • Odpowiedz
@zomowiec: Doceniam go w niektórych aspektach, ale jego nienawiść do bitcoina mnie zraża. Choć rozumiem że dużo ludzi korzysta z rynków krypto na zasadzie kasyna / spekulacji więc częściowo ma rację.
  • Odpowiedz
71% mojej wypłaty co miesiąc

@zomowiec: a to teraz tak mozesz bo splacicles juz kredyt na dom (pamietam jak pisales o tym na tagu UK)!

w Polsce jest podobny influ o finansach Marcin Iwuć - co uczy ludzi w Polsce aby tez pozbyc sie kredytow i kase inwestowac!
Ciezko sie nie zgodzic z czym co robia Ci panowie w szczegolnosci w USA gdzie ludzie maja po 30 kart kredytowcyh bo
  • Odpowiedz
@zomowiec: No ale jak by wszyscy oszczędzali i reinwestowali z powodzeniem, Oraz nie mieli długów na kartach kredytowych to nie było by komu robić.
Bo by nie mieli bata nad sobą żeby długi spłacać,
Tylko by jeździli na wakacje po 3-4 miesiące w roku jak ja( ͡° ͜ʖ ͡°).
Gospodarka by siadła, było by więcej konkurencji wśród obiboków, tych co się już dorobili, pewnie inflacja by
  • Odpowiedz
@Pojedynczy: Zycie...mial pecha.
Moj dobry znajomy,szef co zleca mi prace byl w Kostaryce na nurkowaniu i spotkal Amerykanina z banksterki gdzies w okolicy 2008 roku,
Ten mu doradzil zeby poczekal chwile z zakupem domu w uk.
Mial okolo £150.000
Na poczatku 2009 roku bank of england oposcil stopy procentowe o 5%, oraz ceny domow spadly wyraznie, Idealny moment na kupno wychwycil.
Obecnie ten jego dom na wsi kosztuje £300.000+
  • Odpowiedz