Wpis z mikrobloga

@aspartamowy: Wątpię żeby to było dlatego, że ktoś na chwilę kupił 3 miesiące temu trochę botów, bo wtedy możesz tak uwalić absolutnie każdy kanał. Wbijasz do kogoś -> kupujesz mu boty -> współpraca rip.
Mam nadzieję że uda się całą sytuację jakoś ogarnąć, bo jak nie to... szkoda no. Lubię sobie Wonzia oglądać, słuchać te nieszczęsne podcasty z Nvidii, ehhh.
Krs90 - @aspartamowy: Wątpię żeby to było dlatego, że ktoś na chwilę kupił 3 miesiące...

źródło: swap_2025-06-08_21-31-38

Pobierz
  • Odpowiedz
  • 12
@aspartamowy: A może chodzi o to, że na kicku prawie nikt nie siedzi i nie komentuje, tylko wszyscy są na jadisco z embedem i mod uznał, że to viewboty?
  • Odpowiedz
@aspartamowy: j--------e to jest kick, tam lecą na botach w ilosci 10tys i kazdy o tym wie... przeciez to ktos zglosil, a to madatt wydał najaw ze sa boty. wy jestecie rąbnięci szukajac winy u kaminkyego
  • Odpowiedz
@aspartamowy: Przykra jest świadomość że to wszystko tylko dla kasy. Oczywiście jest ona niezbędna do funkcjonowania, ale od razu uciąć wszystko z dnia na dzień, a raczej egzystencja Wonzia nie jest uzależniona od przychodów z kicka. Szkoda że te strimy od dłuższego czasu to tylko pańszczyzna, przemęczyć się parę godzin żeby troche grosza wpadło jak areczek w kołchozie. Pasji do opowiadania o grach już tu nie ma od dawna. Tęsknimy
  • Odpowiedz
@Kuba__: skąd info że pracuje gdzieś poza streamami? Gdybym miał po pracy jeszcze streamować przez 5h to przecież nikt by tego realnie na dłuższą metę nie uciągnął.
  • Odpowiedz
@Szumny: strzelam, że gdzieś sobie dorabia, nie musi na pełny etat. Kiedyś Wonziu do rana strimował a teraz ledwo północ dojdzie i koniec strima tak jakby rano miał prace.
  • Odpowiedz
@aspartamowy: Z botami to jest tak; jak je masz i widzisz, że ktoś Ci daje - zgłaszasz i wtedy masz luz u kicka, wonziu chyba tego nie zrobił? (jak zrobił poprawcie mnie) Wielu twórców miało po 10 - 30 tysięcy botów na swoim kanale przez parę dni i zgłaszali to do kicka, nie widzę aby cokolwiek stracili. Więc to pewnie kwestia tego.
  • Odpowiedz
@Kuba__: Wonziu mówi już od dawna, że kick to nie jest to samo co twitch, owszem kick płaci więcej za samo streamowanie, ale firmy/inni po prostu nie zwracają uwagi na twórców tam. Dlatego wonziu potracił współprace które pewnie robiły mu 90% zarobków z tego co robi (tak jak u większości osób z twitcha).
  • Odpowiedz
@drippinsauce: Oh no... Kick to nie jest to samo co Twitch bo nie wystarczy odpalać z d--y strima od niechcenia i nie lecą tysiące złotych za leżenie chujem do góry ( ͡° ͜ʖ ͡°) Trzeba pracować. Straszne rzeczy. Kto to widzioł? Jak już ktoś kiedyś napisał, jego nie boli sam ban na Twitchu tylko to, że nie może już nic nie robić i mieć w------e absolutnie we wszystko.

Pewnie połowę
  • Odpowiedz
@KingLeeBruce: Przecież właśnie kick płacił za nic i to więcej niż twitch, tylko na kicku jest problem ze współpracami. No, a to, że wonziu wiele współprac stracił przez swoje podejście to już druga sprawa, ale też i wiele firm się do niego odzywało bo lubią jego podejście które przyciąga ludzi, a to jest reklama sama w sobie. Tak czy siak nie od dziś wiadomo, że wonziu rozleniwił się i stracił
  • Odpowiedz
A może chodzi o to, że na kicku prawie nikt nie siedzi i nie komentuje, tylko wszyscy są na jadisco z embedem i mod uznał, że to viewboty?

@ergo: To jest najbardziej niedorzeczna rzecz u Wonzia, Kick przecież bardzo liczy też aktywność na czacie do wypłaty.
  • Odpowiedz
@look997: Ja się w tym może nie orientuję, ale też się zastanawiałem, że czat na youtube, twitchu i teraz kicku był martwy i to mogło zniechęcać nowych ludzi którzy tam wchodzili. Ciekawe czemu wonziu nie postawił chociaż bota, który kopiowałby wszystkie komentarze pomiędzy tymi platformami. A ten czat umieszczony na obrazie video jest dla mnie nieczytelny i bezużyteczny.
  • Odpowiedz