Aktywne Wpisy

Czoso +491

Tragiczna demografia nie wynika z cen nieruchomości i niskich wynagrodzeń. Wynika z nieodwracalnych zmian kulturowych, z prania mózgu urządzanego ludziom w social mediach, wynika z instagramów, tinderów, tiktoków i całego tego guana. A to co mamy teraz to dopiero preludium - pokolenia 2007+, czyli dzisiejsi 18latkowie, są tak kulturowo odmienni od naszych wyobrażeń że za kilka lat dzietność nie będzie oscylować wokół 1 tylko 0, możecie się dziś z tego śmiać

Najgorsi szkodnicy, którzy działają na niekorzyść branży IT.
Promowali pracę w IT w taki sposób, że rekrutacja do IT to układanie klocków dla pięciolatka i pokolorowanie obrazka.
Pluli w twarz i ośmieszali ciężko pracujących ludzi na swoją edukację, umniejszali pracownikom IT kreując ich obraz jako rozczeniowych leni, którzy nic nie robią.
Teraz, kiedy branża IT się popsuła do czego sami przykładali cegiełkę, dalej to robią, teraz budują fałszywy stereotyp, że ludzie z IT to oszuści i podczas rozmów rekrutacyjnych używają AI.
Rozpowszechniają ten stereotyp tak samo, jak kiedyś w mainstreamie szerzyli narrację, że praca programisty jest łatwa i wysoko płatna. Dzięki temu nagonili tłumy na branżę IT.
To jest ten sam case jak rozgłaszanie w internacie że programiści zrabiali góry złota, teraz przedstawiają programistów jako oszustów. Niedługo kołchozy będą chciały żebyście osobiście stawiali się do biura na rozmowę rekrutacyjną bo te bezbeki zamiast trzymać mordę na kłódkę sr4ją na pracowników IT przedtawiają ich jak oszustów korzystających z AI.
To są szkodnicy, którzy działają na niekorzyść pracowników IT.
Ma to sens, bo ten typek jest właścicielem software house’u i w jego interesie jest ośmieszać pracowników IT, krytykować ich, a także promować swój kołchoz, żeby naganiać tanich wyrobników zachwyconych tym głupio mądrym kabareciarzem. Robią to, bo płacą seniorom marne grosze stawki rzędu 15k więc muszą promować swój kołchoz bezbeckimi filmikami.
Nie trawię tego typa. To szkodnik branżowy nie wiem, dlaczego ludzie klaszczą mu brawo. Mnie jego filmy obrażają i ośmieszają moją pracę, na którą ciężko pracowałem i doszkalałem się latami, zapieprzając w sprintach jak kołchoznik. A typek przedstawia programitów jak rozczeniowych oszustów i leni...
Wyobrażacie sobie, żeby lekarz nagrywał głupio-mądre filmiki na youTube i szerzył fałszywe stereotypy na niekorzyść środowiska lekarskiego?
Filmiki typu przychodzi lekarz na rozmowę rekrutacyjną i żąda 100k za ułożenie kloców lub nagrywa film o lekarzach którzy znają sztuczki teleportacji, pracują w dwóch miejscach na raz, w prywatnej kliice są a w publicznym szpitalu ich nie ma
A co do bycia szkodnikiem - oni się tylko dostosowali do zidiociałych Mateuszów na B2B albo innych korpoanetek. Mnie też żenowały rozmowy na kawie jeszcze długo przed covidem, gdzie biuro było standardem, jak słyszałem zwykłych pracowników tak, jakby
Lecenie w c---a trzeba wyśmiewać i wytykać, a nie po cichu "lepiej o tym nie mówić".
Typek w swojej twórczości staje po stronie
W elitarnych zawodach gdyby jakiś lekarz parodiował w ten sposób lekarzy i ośmieszał własną grupę zawodową byłby wydalony z zawodu, bo elitarne zawody ze związkami zawodowymi mają swoje kodeksy etyki które zakazują szkodzenia wzierunkowi ich branży.
u lekarzy też występują oszustwa, patologie, okradanie NFZ i żadnemu
straszne, że ktoś kontroluje twoją pracę i chce wiedzieć za co ci płaci
jest dużo kandydatów, więc im trudniejsza rekrutacja, tym większa szansa, że wyłuskają najlepszych
podeśli ci coś fajnego 7-9 etapów rekrutajci, pisz na PV
O samej firmie się nie wypowiem bo nie miałem z nimi kontaktu.
Co do filmów to są lepsze, są gorsze. Wiadomo że nie każdy
@p0melo:
na początku kariery składałem do nich CV i dostałem
Troszkę luzu zalecam, wyciagniecie kija z d--y, maja oryginalny content i do tego zabawny.