Aktywne Wpisy
Czy są jakieś fastfoody w Krakowie, które są czymś innym niż frytki, zapiekanka, kebab, pizza, kiełbaska z nyski i jest to coś z prostych składników bez masy chemikaliów - jak najmniej przetworzone. Coś co można zjeść na ulicy czyli też nie stołówka.
#krakow #jedzenie #kebab #pytaniedoeksperta
#pytanie
#krakow #jedzenie #kebab #pytaniedoeksperta
#pytanie

Panjanpan +44
Steam Hardware Announcement
#gry #steam #valve #steamdeck #vr #steamframe #steammachine #steamcontroller #pcmasterrace
#gry #steam #valve #steamdeck #vr #steamframe #steammachine #steamcontroller #pcmasterrace

źródło: 1000069482
PobierzAle wiesz, że tobie kilkaset albo kilka tysięcy razy bliżej do zasiłku niż do miliardera?
Przecież jest dokładnie odwrotnie, mentzen miał akurat racje, że prywatnemu biznesowi nie opłaca się bawić w innowacje i badania.
Nie słyszałem o socjalistach którzy dopuszczają prywatny majątek o wartości 999 milionów dolarów ale na wykopie pełno takich co słyszeli.
@zenon_z_chorzowa1: Napisałeś.
Więc co się dzieje z majątkami ludzi którzy mają firmy warte po 200 miliardów? Np Amazon.
Napisałeś że powyżej miliarda mają przepadać - rozumiem że w ręce państwa bo kogo innego?
@loginnawykoppl: Jest dokładnie jak napisałem. Wymień dowolną innowacyjną spółkę jaką znasz i zobaczymy czy państwowa czy prywatna.
Chińskie firmy technologiczne też są prywatne.
Ja myślałem że jak się akcje sprzedaje to po prostu kto inny jest właścicielem a tu się okazuje że firma upada i wszyscy lecą na bruk.
Ale mylenie się przy skali, co powoduje zmiany o rzędy wielkości, to jest kompletna kompromitacja, która z automatu powoduje, że twierdzenia OPa są bezwartościowe.
Nie da się traktować poważnie kogoś kto wykłada się na podstawach.
@dqdq1: Ależ jest ( ͡° ͜ʖ ͡°)
źródło: a9admi
Pobierz@blessed_by_swiezonka: wykopkowa wiedza oparta o instytut danych z dup&y?
@dqdq1: Proste
Jeśli posiadasz akcje dowolnej spółki warte 1 mld i jej notowania rosną o 10%, to zostajesz z tym jednym miliardem a państwo przejmuje tyle akcji, żeby ci wyszedł miliard.
@KaiserBrotchen typie zesrałeś się o terminologie, nie moja wina że język polski jest taki kulawy
@loginnawykoppl:
Wycena akcji jest w pewnym stopniu kwestią percepcji, wiec jak zaczniesz gremialnie wyprzedawac to rynek zareaguje paniką i cena moze znacząco spaść, jebiąc w dupę inwestorow.
Firma moze nie imploduje ale na pewno nie pozostanie to bez konsekwencji, do tego jest dosc mocno