Wpis z mikrobloga

#druk3d

zamówiłem P1S Combo

jakie filamenty kupić na start?
chcę na początek popróbować drukować jakieś wazoniki, świeczniki itp. xd
  • 11
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@duszek360: PLA, kolory wg gustu. Chyba że będziesz drukował jakieś bardziej użytkowe rzeczy to PETG (jest dużo bardziej wytrzymały niż PLA). Co do producentów to ja osobiście polecam esun i sunlu. Mają fajny stosunek ceny do jakości. Przedrukowałem już tego kilkaset kg i bardzo rzadko trafia się jakaś lipa. Dużo częściej miałem problemy z innymi markami. Co do najtańszych filamentów dostępnych na allegro (np Plastspaw) to zależy jak się trafi.
  • Odpowiedz
@duszek360: Też polecam Sunlu, też przerobiłem tego od groma i żadnych problemów, działa na domyślnych profilach.
A raz się szarpnąłem na 2x droższy od Prusy i nie mogłem z tym dojść do ładu, albo pierwsza warstwa wychodziła idealnie a ostatnia się p--------a, albo na odwrót.
  • Odpowiedz
@duszek360: kilka razy kupowałem i zawsze dostawałem coś innego, więc to nie ma reguły. 2kg czy 2 szpule? Bo ja dostawałem szpule kilogramowe, ale nawinięte było z 200g tylko.

Foto z przebiegu mojego najstarszego osiołka jako potwierdzenie że wiem co mówię ( ͡ ͜ʖ ͡)
jaqo1989 - @duszek360: kilka razy kupowałem i zawsze dostawałem coś innego, więc to n...

źródło: Photos_ISXNDYf1a4

Pobierz
  • Odpowiedz
@duszek360: Po kilku dniach, ale Sunlu polecam, choć filament od bambusów jest dużo lepszy. Polymaker też spoko, miałem 2 szpule polyterra, ale na sam początek potrafią być trochę w---------e w ustawieniu. Na pewno nie po drodze mi z takimi markami jak Devil design (chociaż klej mają bardzo spoko) czy Fiberlogy, który do dzisiaj mi się śni po nocach.
  • Odpowiedz