Wpis z mikrobloga

Mirki macie jakiś pomysł na skraplanie sie wody w okolicy okna? Bez ocieplania całego domu i wymiany okien? Problem tyczy sie tylko łazienki, zawsze wchodzac rano widze takie coś, mam podstawowy wentylator ktory chodzi non stop jak sie wejdzie do środka. Problem co roku przy niskich temperaturach, wiec zapewne z różnicy temperatur. Czekam jak wyjdzie pleśń... Nawet jak macie jakiś pomysł żeby zmniejszyć występowanie wilgoci przy oknie będę wdzięczny.

#pytanie #zima #dom #problem #budowa
MArcinnn96 - Mirki macie jakiś pomysł na skraplanie sie wody w okolicy okna? Bez ocie...

źródło: temp_file4709363495187396991

Pobierz
  • 25
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 0
@MArcinnn96: Duza wilgotnosc w lazience i slaby przeplyw powietrz. Ja budujac niedawno dom zdecydowalem sie zalozyc rekuperacje (sam sobie calosc ogarnalem i koszty bez dramatu) i faktycznie dziala. Mam dwoch synow 5 i 7 lat i spedzaja pod prysznicem duzo czasu = w lazience sauna. Minute po wylaczeniu wody w lazience jest sucho i lustra odparowane.
  • Odpowiedz
via Android
  • 0
@In_thrust_we_trust Przy szczelnym oknie lepiej się wykrapla. Chodzi o ciepłe wilgotne powietrze w środku i chłodną powierzchnię przy oknie. Wentylacja dobra obniża wilgotność powietrza, bo to jest to samo co wietrzenie tylko ciągłe.

@MArcinnn96 Wietrzenie lub rozszczelnienie. Okno wygląda na szczelne. Jeśli masz wentylację grawitacyjna to trzeba zadbać aby gdzieś powietrze mogło wchodzić do domu bo bez tego wentylacja nie działa.
  • Odpowiedz