Wpis z mikrobloga

Witam mam problem bo mam sieć kilku dekoderów które się łączą do mojej sieci zerotier i np do mojego dekodera moge się łączyć przez zerotier jak jestem na drugim koncu polski , do mojego kumpla tak samo, ale już do pozostałych dekoderów nie moge się połączyć. Są wszystkie "Authorized" ale już coś nie chce działać. U mnie w dostępnych wtyczkach jest "webinterface" a u ziomali nie ma wiec w tym może być problem?

#oscam #cccam #zerotier #iptv #enigma2
  • 11
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 0
@pansamolocik: nie no wszystko robiłem terminalem jedynie czym się mogą różnić to dekoderem i routerem. Porty odblokowane te na których działa zerotier. Tylko też jak wchodzę na panel zerotier to mam wersję na swoim i kumpla 1.4.6 i się łacze a na innych wersjach nie da się
  • Odpowiedz
  • 0
@karrambaB: chyba rozwiazalem problem otworzylem plik na dekoderze settings ( /etc/enigma2/settings ) i dopisałem tam taką komende "config.plugins.openwebif.allow=10." i póki co działa będe zaraz próbował na innych deko
  • Odpowiedz
@karrambaB: polecam tailscale jako dodatkowy oprócz zerotier. z interfejscmi sieciowymi w nowszych softach bywa różnie. najważniejsze żebyć po telnet miał i tak w sumie. ale skoro masz już je połaączone to zachęcam do podmontowyania jakiegoś wspolnego zasobu pod np. /media/hdd/ oraz zrobienie tak aby pomimo , że jakiś dekoder jest jednogłowicowy to nagrywając jakis kanał można oglądać dowolny inny ale w postaci streama z jakiego ś stb w sieci jak
  • Odpowiedz