Aktywne Wpisy
#slubodpierwszegowejrzenia współczuję dla laweciarza. Zdradził jak paskudny ma charakter Kaja. Poza kamerami musi pokazywać jej prawdziwy wstrętny charakter, pokazuje swoje prawdziwe oblicze. Jedziecie po laweciarzu ale gdybyśmy sie dowiedzieli jaka jest kaja naprawdę to wszystkim by rura zmiękła

lew3k +11
#slubodpierwszegowejrzenia w jaki sposób InPost mógł wiedzieć co jest montowane? Przecież tych odcinków nie oglądał na bieżąco.

Bo mam taki silnik somfy Moto 750 i w instrukcja twierdzi że żeby wysterować bramkę to wystarczy zewrzeć start pin 10 i pin 2 masę. A te przekaźniki podają na wyjściu 230V więc to chyba nie będzie?
Niby somfy a takie gówniane chyba że czegoś nie wiem?
#smarthome #automatyka #budowadomu #elektronika
źródło: Screenshot_20251015_180913_Adobe Acrobat
Pobierz@SmartBobAutomatyka: ale wredna reklama swoich produktów
@Chris_Karczynski: są takie, co podają, a są takie, co na wyjściu mają tylko styki NO/NC, szukaj "bezpotencjałowych".
w skrócie musisz se zewrzeć pin 2 z pinem 10
ogarnąłem se to na tym co juz mialem czyli przełączniku waveshare
schemat podlaczenia na obrazku
w konfiguracji / systemie zarzadzania smart home (a z tego co widze na tagu bawisz sie w ha) ustawiasz kanał 1 tak, aby zwarł się na kilka milisekund i ELO, brama sie otwiera. Zwierasz jeszcze raz - pyyyyk brama sie zamyka
źródło: SCR-20251015-riuh
Pobierzpod COM dajesz pin 2, a pod NO pin 10
jak w appce właczysz ON to te dwa piny sie złączą co do sygnał bramie do otworzenia / zamknięcia się
pamiętaj tylko aby stan ON trwał kilka milisekund, o to chyba będzie trzeba zadbać samemu w systemie smarhome aby wyzwalał przycisk ON na te milisekundy