Wpis z mikrobloga

Są w stanie przyzwyczaić się do bólu

@wyslij_nudeski: ale to chyba chodzi o taki ciągły ból? ja bóle pleców (nie stałe) znoszę coraz gorzej, a wiem, że nie boli mnie bardziej. po prostu bardziej mnie to męczy psychicznie
  • Odpowiedz
Trzymaj się, masz rację z tym przyzwyczajaniem się do ciężkich warunków, odbierania kolejnych sprawności. Widzę to po sobie, swoim rodzeństwie, mamie. Mimo przeciwności i bólu w końcu każdy uśmiechnie się chociaż raz albo pomyśli sobie „fajnie że dziś o nic się nie potknąłem”
  • Odpowiedz
Nie jeżdżę już autem. Teoretycznie jeszcze mogę i umiem, ale nie chcę nikogo zabić przez brak czucia w nodze.

@wyslij_nudeski: czekaj, czekaj… a nie możesz przejść na automat albo sprzęgło mieć w manetce zmiany biegów? Czy coś w ten deseń. Ludzie bez jednej nogi jeżdżą samochodami raczej…

A refluks w nocy nie zadziała jak nie będzie miało co się
  • Odpowiedz
@Sinti byc kowalem wlasnego losu nie oznacza ze kazdy ma rowne szanse i wszystko jest sprawiedliwe. Juz nawet w tym powiedzeniu jest to zaznaczone i sam to napisales: SWOJEGO losu.
Tak jak kowal ksztaltuje metal, ty mozesz ksztaltowac swoj los i masz na niego wplyw.
  • Odpowiedz
wszedzie przegrywy musicie sie w--------c?

@fanatykwedkarstwa2: chyba pomyliłeś mnie ze swoim ojcem

byc kowalem wlasnego losu nie oznacza ze kazdy ma rowne szanse i wszystko jest sprawiedliwe. Juz nawet w tym powiedzeniu jest to zaznaczone i sam to napisales: SWOJEGO losu.

Tak jak kowal ksztaltuje metal, ty mozesz ksztaltowac swoj los i masz na
  • Odpowiedz
@wyslij_nudeski:

Ludzie (zwykle nieświadomie) są w stanie przyzwyczaić się do każdych warunków fizycznych, jeśli coś dzieje się w miarę powoli. Są w stanie przyzwyczaić się do bólu, spazmów, tracenia kolejnych zdolności manualnych, pogarszających się funkcji poznawczych. I jeśli to się dzieje odpowiednio wolno to dość łatwo przychodzi "machnięcie ręką" i stwierdzenie "no tak już musi być". Więc cieszę się chociaż z tego, że sporo rzeczy przychodzi u mnie powoli. To
  • Odpowiedz
@wyslij_nudeski: żyje podobnie od 2021 raz lepiej raz gorzej, podobnie bo uraz ortopedyczny, brak stawu skokowego, ale to kompletnie uposledzilo ruchomość, 2 lata o kulach, 2 lata bez kul ale chodzenie ograniczone i bolesne
Korzystając z jednej kuli zdecydowanie wygodniej mi było po stronie zdrowej i odwrócona, jak z laski
  • Odpowiedz