Wpis z mikrobloga

uwielbiam ten argument, ze w powiatowym jest taniej XD no moze mieszkania sa tansze, ale rozrywka potrafi być nawet drozsza
pierwszy przykład z brzegu warsztaty z yogi 4h 270zł XDD w kazdym wojewodzkim karnet za 4 wejscia 170zł ( ͡° ͜ʖ ͡°)
pojdziesz na glupie p--o to nawet nie masz jak na gape wrocic tylko bulisz za taksowke 20-30zł, wiem, że to są groszowe sprawy (w porownaniu do nieruchów)bo przeciez nie kazdy musi chodzić na joge i na p--o, ale jak sobie dodamy grosz do grosza, pensje lub jej brak to zaraz wyjdzie, że w powiatowym w cale nie opłaca się mieszkać xD
#nieruchomosci
razdwatrzy55 - uwielbiam ten argument, ze w powiatowym jest taniej XD no moze mieszka...

źródło: image

Pobierz
  • 9
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@razdwatrzy55: ostatnio w powiatowym zapłaciłem tyle samo za niczym nie wyróżniającego się burgera (podstawowe składniki), co za mega pysznego burgera z grillowanym, karmelowym serem norweskim w jednej z bardziej cenionych i droższych restauracji w Gdańsku. Oczywiście lokalsi w powiatowym zachwalają, bo nic lepszego w życiu nie jedli (do Gdańska jechać, do tej drożyzny? xD). Tylko fryzjerów, szczególnie damskich mogę wskazać, że są tańsi
  • Odpowiedz
pojdziesz na glupie p--o to nawet nie masz jak na gape wrocic tylko bulisz za taksowke 20-30zł

.... a Ty rozumiesz, ze jak miasto ma np. 30.000 ludzi to jego wielkosc jest taka, ze 3/4 jego obszaru jest w zasiagu 30min z buta i trzeba miec wybitnego pecha zeby mieszkac dalej od baru (pewnie jednego z nielicznych) dalej niz w zasiegu krotkiego spaceru?

@razdwatrzy55:
  • Odpowiedz
u mnie większość domów wolnostojących jest 40-50 minut spaceru od większości barów, mam też nadzieję że nie liczysz kilometra na 10minut ( ͡° ͜ʖ ͡°)

dokladnie tak mierze, bo tak chodze - jesli ktos idzie rekreacyjnie w tempie 3km/h to jego sprawa, normlanie idzie sie znacznie szybciej

Jesli przyjmiemy, ze miasta maja raczej okragly ksztalt, to wychodzi ze miasto powiatowe jest statysycznie okregiem o promieniu 3km, czyli w
  • Odpowiedz
@razdwatrzy55 Ceny żywności w sklepach typu rybny, mięsny, piekarnie, itd. Zwykle są wyraźnie niższe w powiatowych.

Restauracje, bary i niektóre usługi rzeczywiście wypadają porównywalnie.
  • Odpowiedz
@razdwatrzy55: To cena z powiatowego przy granicy polsko niemieckiej gdzie ludzie maja jedna z najwyższych jak nie najwyższe zarobki w Polsce ze względu na prace i firmy w de, raczej w centralnej Polsce będzie taniej co nie zmienia faktu, ze cena kosmos
  • Odpowiedz