Wpis z mikrobloga

Rzeczniczka prokuratury właśnie powiedziała na konferencji, że te psy co zagryzły faceta w lesie to mieszanina owczarków niemieckich z belgijskimi. Ogólnie: wielkie bydle. Na właściciela obiektu, w którym mieszkały psy mieszkańcy okolicy wielokrotnie składali skargi, bo psy były agresywne i ujadały. Czyli tradycyjnie państwo polskie doprowadziło do tragedii swoim brakiem działania.

#psy #psiarze #panstwozdykty
  • 38
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@ziemniak_na_export: ty, no ale ona nic takiego nie powiedziala

- Z dotychczasowych ustaleń wynika, że właściciel trzech psów, najprawdopodobniej rasy owczarek belgijski, nie zachował wymaganych środków ostrożności przy ich trzymaniu na terenie posesji strzelnicy. Zwierzęta wydostały się poza teren ogrodzenia i zaatakowały przechodzącego w pobliżu 46-letniego mężczyznę - poinformowała prok. Ewa Antonowicz, Rzecznik Prasowy Prokuratury Okręgowej w Zielonej Górze.
  • Odpowiedz
@Casuel: Młode psy to były, max. 5-cio letnie. Typ po prostu walnięty na punkcie wszystkiego, co może dać mu poczucie siły, stąd taki wybór.
  • Odpowiedz
@Casuel: Sory, ja oglądałem konferencję z nią, a artykuł podesłałem taki, który akurat mi się w google nawinął, nie czytałem go w całości. W każdym razie na konferencji mówiła, że podejrzewa się, że są to mieszańce owczarków niemieckich i belgijskich, nienaturalnie duże i nieproporcjonalne (to powiedziała na 100%, bo zwróciłem uwagę).
  • Odpowiedz
@KRCZVSK: policjant(były), strzelnica, agresywne psy. Ewidentnie trafiliśmy na najmniejszego siura w Polsce. Jeszcze trzeba sprawdzić jaką furą się wozi. Obstawiam jakiegoś starego rama
  • Odpowiedz
@Casuel: @KRCZVSK @takasraka Owczarek belgijski super pies niemniej jednak nie bez powodu jest używany w USA/Francji przez specopsów, ten pies wie jak zagryźć..

Dziwi mnie jedna rzecz, te psy muszą być szkolone, już jeden owczarek belgijski potrafi dać w kość jak jest nie szkolony, a co dopiero 3..

Gdzie typ je trzymał? 24/7 w kojcu? Jak tylko na działce to dla takiego psa nawet 3 metrowa siatka
  • Odpowiedz