Aktywne Wpisy

Essapierds2007 +149
Wykopki be like Łeee doktory i #programista15k są na #b2b i trzeba im tego zakazać, niech płacą podatki!
Tymczasem w branży #nieruchomosci ekipa wykończeniowa domu na czarno bez faktury bierze za robocizne 50k, stolarz 100k na czarno, ale to #b2b jest złe ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Tymczasem w branży #nieruchomosci ekipa wykończeniowa domu na czarno bez faktury bierze za robocizne 50k, stolarz 100k na czarno, ale to #b2b jest złe ( ͡° ͜ʖ ͡°)

#primemma wszystkim wykopkowiczom życzę udanych Mikołajek 🎅🏻❤️🔥
źródło: 723C92C8-0C13-4466-A70C-B4FA6EE56B63
Pobierz

źródło: Opera Zrzut ekranu_2025-10-13_021119_wykop.pl
Pobierz@Rustyyyy: Nie no, wiadomo. Bo jak samochodów obecnie nie ma co najmniej 180-250 kuca pod maską to się odpycha a nie jeździ XD
@Rustyyyy: jeździłem takim 1.0, i wbrew pozorom się to bardzo dobrze sprawdza, 100k km tym zrobiłem. Ale trzeba wiedzieć że przy wyprzedzaniu to przydała by się redukcja biegu.
9999 koni, a kierowca nie może wyprzedzić lowelka XD
@Rustyyyy: Muszę przyznać, że właśnie przeczytałem chyba coś nowego. To, że ludzie postrzegają silnik 1.0 w kategorii malucha to jedno, ale zazwyczaj ludzie którzy nie mogą wyprzedzić rowerzystów twierdzą, że to ich wina, w sensie tych rowerzystow.
Jak można kupić samochód wolniejszy od roweru?
Moim faworytem była Skoda kajak która zwalniała, brała rozpęd i znowu zwalniała :D
Janusz mnie wyprzedził po czwartej próbie.
@Rustyyyy: To akurat może być też kwestia tego, że ogrom osób tak naprawdę kiepsko jeździ autem zwyczajnie i żeby nie było nie zamierzam tu bronić 1.0. Ja widziałem w życiu sytuacje gdzie typ nie wiem bmw x6 miał problem żeby pod gorkę podjechać XD
O takie się auta kupuje
https://youtu.be/g9r3nV-NaOo?si=VbmtiOocfR2kwxOd
Nigdy nie miałem w nim problemów na górkach czy autostradzie, a mam serie 5 a nie lekką trójkę :)
Mocy starsza na wyprzedzenie peletonu szosowców bez spychania ich z drogi. Można? Można, ale wiem wiem, ojej za stare, jak ja tym podjadę do swojego korpo ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@Rustyyyy: weź mi tu głupot nie gadaj, jeździ to normalnie.
@Rustyyyy: Tak, szczególnie w Polsce, gdzie takie bmw jest spawane z trzech. Kupować 30 letniego rzęcha zamiast nowoczesnego auta to trzeba mieć nasrane w deklu.
Moc silnika w nowych autach jest mierzona na wale silnika w laboratorium, a jak 30 lat temu na kołach za pomocą hamowni, więc daruj sobie pisanie o koniach mechanicznych.
Zresztą na autostradach nie jest wiele lepiej.
@Rustyyyy: to są brednie, i ty dobrze o tym wiesz.
Miałem transitka 1.0, 100 koni, normalnie to
Czasem to jest śmieszne, czasem żałosne, a czasem zwyczajnie niebezpieczne.
@Rustyyyy: Jakie wyczyny? Jak ktoś nie potrafi biegu zredukować, to nic mu nie da v8 pod maską, bo się silnik zadławi, nic tutaj nie ma do rzeczy pojemność.
źródło: aa
Pobierz@G06DbT Wyczyn w sensie próba wyprzedzenia roweru na podjeździe startując z 15 km/h.
A czy ty potrafisz w takich warunkach wyprzedzić rower? ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Wiesz to dziwne że głównie nowe samochody mają z tym problem, trudno też zwalać winę na niedoświadczenie kierowców,
@G06DbT: Jak ja w moim 2.0TB redukuje dwa biegi w dół (a właściwie robi to automat) to ile biegów redukuje się w 1.0? Z 5 na 2?