Wpis z mikrobloga

• 0
@Ogau super wrzutka. Właśnie trochę się nie zrozumieliśmy lub ja się źle wypowiedziałem. Mówiłem że rząd Tuska "nie dowiózł" i to podtrzymuję. Efekty gospodarcze są ewidentne, niestety brak jest komunikacji i propagandy w tym zakresie. PiS czy konfa ze wszystkiego robią sukces/aferę a ten rząd siedzi cicho. I sztandarowe rzeczy jak rozliczenia pisowców czy niedziele handlowe nie zostaly zrealizowane. Przez to ludzie czują sie zawiedzeni mimo, że na papierze znajdzie się
  • Odpowiedz
@TenXen47: Największą wartością tej kadencji jest brak afer. O czym lekko się nie mówi.

Niestety dzięki wybraniu prezydenta z PIS, i przyszłej możliwej koalicji z uciekinierami od Pana Metzena, bo ja jeszcze w Pana Metzena wierzę że on sam do koalicji z PIS nie pójdzie, czeka nas niechybnie oligarchat i domknięcie systemu.
  • Odpowiedz
@TenXen47: chwalisz się, czy się żalisz? Większość tej listy jest pod tytułem: "dlatego nie warto głosować na KO".

Jest kilka sukcesów, czy dobrych decyzji. Jak kontynuowanie programu K2, czy ogarnięcie religii w szkołach.
  • Odpowiedz
@TenXen47:

Oczywiście absolutnie część z tych decyzji nie była polityczna (KPO) a część jest niezależna od rządzących (PKB w górę). Już o takich kwiatkach jak "pociąg Polska-Chorwacja", gdzie rzad praktycznie nie ma nic do rzeczy nie będę wspominał.
  • Odpowiedz
@TenXen47: dodaj jeszcze że liczba miejsc pracy zmieniszyla sie, TVP dalej grzeje propagandę a skalę CPK zmniejszono bo człowiek za to odpowiedzialny mieszka obok i nie chce słyszeć samolotów nad głową

A no i ich najważniejszy postulat czyli wygonienie z Polski korporacji IT poprzez zapowiadaną likwidację B2B. Zarabiali niesprawiedliwie dużo więc po co mają robić to Polacy, niech robią to Rumuni ze Słowakami.
  • Odpowiedz
@TenXen47 no kurde, afera ze środkami z KPO, rozdawnictwo (jeden z głównych zarzutów do pisu), zajęcie się czymś tak śmiesznym jak zmiana vat dla jednej branży, czy zabranie z d--y zadań domowych ze szkół i zostawienie niczego w zamian, choć polski uczeń spędzał na nauce szkoła + dom w zasadzie tyle samo, co średnia europejska. Średnie to rzeczy do chwalenia się.

@dlugi-gr ale pokazuje to, że kolesie i cwaniaki mogli
  • Odpowiedz
@TenXen47: O co chodzi z tym pociągiem Warszawa-Szczecin? Od lat tam jeżdżę i teraz znowu można tam dojechać w czasie jak w latach 90. czyli w nieco ponad 5 godzin. Ostatnie lata to faktycznie by dramat, zdążyło mi się jechać nawet 11 godzin, ale trudno koniec trwającego latami remontu nazywać sukcesem swojej ekipy.
  • Odpowiedz
@TenXen47: śląski nie jest językiem regionalnym bo Duda nie podpisał ustawy. A co dobrego dało ministerstwo przemysłu w Katowicach dla poprawy przemysłu w kraju to chyba sami pracownicy ministerstwa nie wiedzą xD może warto zapytać rzecznika?
  • Odpowiedz