@Ogau super wrzutka. Właśnie trochę się nie zrozumieliśmy lub ja się źle wypowiedziałem. Mówiłem że rząd Tuska "nie dowiózł" i to podtrzymuję. Efekty gospodarcze są ewidentne, niestety brak jest komunikacji i propagandy w tym zakresie. PiS czy konfa ze wszystkiego robią sukces/aferę a ten rząd siedzi cicho. I sztandarowe rzeczy jak rozliczenia pisowców czy niedziele handlowe nie zostaly zrealizowane. Przez to ludzie czują sie zawiedzeni mimo, że na papierze znajdzie się
@TenXen47: fajnie, fajnie, zwłaszcza pociąg Szczecin - Warszawa, niebywały sukces A w którym punkcie jest jakiś pisowski złodziej za kratkami bo nie widzę?
@TenXen47: Największą wartością tej kadencji jest brak afer. O czym lekko się nie mówi.
Niestety dzięki wybraniu prezydenta z PIS, i przyszłej możliwej koalicji z uciekinierami od Pana Metzena, bo ja jeszcze w Pana Metzena wierzę że on sam do koalicji z PIS nie pójdzie, czeka nas niechybnie oligarchat i domknięcie systemu.
@TenXen47: szczerze powiedziawszy wciąganie na tę listę takich pozycji jak otwarcie jakiegoś połączenia kolejowego czy czysto administracyjna waloryzacja płac i emerytur robi raczej odwrotną robotę
Oczywiście absolutnie część z tych decyzji nie była polityczna (KPO) a część jest niezależna od rządzących (PKB w górę). Już o takich kwiatkach jak "pociąg Polska-Chorwacja", gdzie rzad praktycznie nie ma nic do rzeczy nie będę wspominał.
@TenXen47: dodaj jeszcze że liczba miejsc pracy zmieniszyla sie, TVP dalej grzeje propagandę a skalę CPK zmniejszono bo człowiek za to odpowiedzialny mieszka obok i nie chce słyszeć samolotów nad głową
A no i ich najważniejszy postulat czyli wygonienie z Polski korporacji IT poprzez zapowiadaną likwidację B2B. Zarabiali niesprawiedliwie dużo więc po co mają robić to Polacy, niech robią to Rumuni ze Słowakami.
@TenXen47 no kurde, afera ze środkami z KPO, rozdawnictwo (jeden z głównych zarzutów do pisu), zajęcie się czymś tak śmiesznym jak zmiana vat dla jednej branży, czy zabranie z d--y zadań domowych ze szkół i zostawienie niczego w zamian, choć polski uczeń spędzał na nauce szkoła + dom w zasadzie tyle samo, co średnia europejska. Średnie to rzeczy do chwalenia się.
@dlugi-gr ale pokazuje to, że kolesie i cwaniaki mogli
@TenXen47: O co chodzi z tym pociągiem Warszawa-Szczecin? Od lat tam jeżdżę i teraz znowu można tam dojechać w czasie jak w latach 90. czyli w nieco ponad 5 godzin. Ostatnie lata to faktycznie by dramat, zdążyło mi się jechać nawet 11 godzin, ale trudno koniec trwającego latami remontu nazywać sukcesem swojej ekipy.
@TenXen47: śląski nie jest językiem regionalnym bo Duda nie podpisał ustawy. A co dobrego dało ministerstwo przemysłu w Katowicach dla poprawy przemysłu w kraju to chyba sami pracownicy ministerstwa nie wiedzą xD może warto zapytać rzecznika?
Startujemy z nowym #rozdajo – wygraj kartę podarunkową do Allegro o wartości 100 zł!
Aby wziąć udział w konkursie, zaplusuj ten wpis oraz w komentarzu krótko odpowiedz na pytanie konkursowe: Jeśli wygrasz, na co wydasz (lub do czego dołożysz) to 100 zł? ( ͡~ ͜ʖ͡°
#polityka #polska #bekazpisu #gospodarka #ekonomia #ciekawostki
źródło: G3R8vKBWIAArazs
Pobierzźródło: korwin
PobierzZatrudnij sie za najniższą, wtedy odczujesz zbliżając się do średniej krajowej.
A w którym punkcie jest jakiś pisowski złodziej za kratkami bo nie widzę?
https://wiadomosci.onet.pl/slask/donald-tusk-zwija-ministerstwo-przemyslu-ze-slaska-to-przejaw-slabosci/qhzheww
no niby otworzył po czym zamknął.
czy to plus czy minus? na plus bo zrealizował, ale po co jeżeli potem zamknął. niepotrzebne koszty. ale spoko, zapłacimy (wszyscy)
Niestety dzięki wybraniu prezydenta z PIS, i przyszłej możliwej koalicji z uciekinierami od Pana Metzena, bo ja jeszcze w Pana Metzena wierzę że on sam do koalicji z PIS nie pójdzie, czeka nas niechybnie oligarchat i domknięcie systemu.
Jest kilka sukcesów, czy dobrych decyzji. Jak kontynuowanie programu K2, czy ogarnięcie religii w szkołach.
Oczywiście absolutnie część z tych decyzji nie była polityczna (KPO) a część jest niezależna od rządzących (PKB w górę). Już o takich kwiatkach jak "pociąg Polska-Chorwacja", gdzie rzad praktycznie nie ma nic do rzeczy nie będę wspominał.
A no i ich najważniejszy postulat czyli wygonienie z Polski korporacji IT poprzez zapowiadaną likwidację B2B. Zarabiali niesprawiedliwie dużo więc po co mają robić to Polacy, niech robią to Rumuni ze Słowakami.
@dlugi-gr ale pokazuje to, że kolesie i cwaniaki mogli