Wpis z mikrobloga

xD bez rodziny albo żyjesz jak biedak

@WyjmijKija: przy 25k netto na b2b ryczałt 12.5% to 19500 zostaje. By odkładać 10k to na życie 9500 - to jest jak biedak? :)
  • Odpowiedz
@maur: przy rodzinie 2+2, jakimś kredycie, wydatkach na auto, wyjazdach dwa razy w roku 9,5k nie wystarczy, żeby żyć na poziomie. Oczywiście będzie to poziom wyższy niż wiele ludzi w Polsce, ale też Polska to biedacki kraj, więc nie ma się co porównywać w ten sposób.
  • Odpowiedz
@maur: koleś tutaj wydaje 2x w roku 30k na wakacje i twierdzi, że taniej się nie da, jak nie chcesz jechać jak dziad.
Tymczasem wyjazd z rodziną 2+3 do Grecji na tydzień z plażą, zabytkami, noclegiem: 10k i nie musisz tak jeździć przecież co roku.

Generalnie kolega z innych wpisów mocno odklejony od realiów życia w Polsce i zresztą gdziekolwiek na świecie poza Monako może.
  • Odpowiedz
przy 25k netto na b2b ryczałt 12.5% to 19500 zostaje. By odkładać 10k to na życie 9500 - to jest jak biedak? :)

@maur: tylko nawet według statystyk z jobboardów większość seniorów tyle nie zarabia i się cała matematyka posypała. bliżej 20k a niektórzy zjechali niżej co daje około 12-15k na rękę a że praca zdalna umarła praktycznie a praca w it jest w krakowach i warszawach to masz koszty
  • Odpowiedz
tylko nawet według statystyk z jobboardów

@tubkas12: Jak śmiesz wyskakiwać tu z danymi? Nie wierzysz na słowo wykopkowi albo forumowiczowi na 4mitomans jak mówi że robi 3 etaty po 30k każdy pracując w sumie 5h dziennie a każdy kto zarabia mniej to frajer i biedak? Jak tak można? ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@miazdzacyorangutan: na zajebiste życie ;) mój komentarz z innego wpisu

u mnie kasa idzie głównie w mój spory dom, dwa tygodnie temu przyszło jacuzzi za 40k, w swoje kino włożyłem pewnie z 70k (a jeszcze go nie skończyłem), w tym roku wziąłem ze schroniska dwa psy i odgrodziłem swoją drugą działkę żeby je zamykać tam w razie czego, buda, legowiska, podajniki jedzenia etc. z 15k. już się na swoich 300m
  • Odpowiedz